Mağdur Y.Ş. (48), Arsin ilçesi Gölgelik nüfusuna kayıtlı olduğunu belirterek, ilçenin Çatak nüfusuna kayıtlı olan ve kendisiyle aynı isim ve soyadı taşıyan Y.Ş. (49) ile bir akrabalığının ve arkadaşlığının bulunmadığını belirtti.

Hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen adaşının karıştığı olaylar yüzünden 10 yılı aşkın süredir bir çok sorunla karşılaştığını anlatan mağdur Y.Ş, şöyle konuştu:
''Bir gün Trabzon Havaalanı'na gittim. Polis aranıyorsun diyerek beni inceledi. İnceleme sonucu aranan Y.Ş'nin ben olmadığım anlaşıldı. Bu kişi başka bir tarihte Maçka Müftülüğü'nün topladığı yardımları alıp kaçmış, bu nedenle savcıya ifade verdim. Köyümdeki arazide kullanmak amacıyla gübre alabilmem için kooperatife üye olmaya gittim, dediler ki senin arazine ipotek konuldu. Halbuki benim arazime ipotek konulacak bir durumum yok. Bir süre önce de yine söz konusu kişi yüzünden bankadaki hesabımda bulunan 96 liraya haciz geldi. Banka bu parayı benim hesabımdan kesti. Bu olayla da ilgim yok. Bankaya müracaat ettim paramı geri almak için ama henüz alamadım. Hepsi benimle aynı adı ve soyadını taşıyan kişinin karıştığı suçlar yüzünden.''

Mağdur Y.Ş, söz konusu kişiyle isim benzerliği olması sebebiyle yıllardır sıkıntılar yaşadığını ve başına bir çok olay geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Özel bir firmada çalışıyorum. Yaklaşık 3 yıl önce arazide çalışırken Rize'nin Ardeşen ilçesinden bir kişi, kimliğimin Y.Ş. olması yüzünden beni öldürmeye geldi. Meğer diğer Y.Ş. bu kişinin ailesinden bir kızla ilişkiye girmiş. Beni tanıyan bir kişi, beni vurmaya gelen kişiye 'mümkün değil, bu adam öyle bir şey yapmaz' demiş. O da 'bu Y.Ş. değil mi demiş. Beni tanıyan kişi vasıtasıyla beni öldürecek kişiyle telefonda konuşup durumu anlattım ve son anda ölümden döndüm''

Mağdur Y.Ş, diğer Y.Ş. ile hiçbir bağının bulunmadığını vurgulayarak, ''Onu Arsin'de kimse tanımıyor, herkes beni tanıyor. Bunun yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. Telefonuma bile ona gönderilen mesajlar geliyor. Ama o halen serbestçe dolaşıyor. Bu duruma bir çözüm bulunması lazım. Soyadımı bile değiştirmeyi düşündüm ama o da çözüm değil. Çünkü herkes beni tanıyor'' dedi.