Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan beraberinde Beşköy Belde Belediye Başkanı Yahya Narmanlı ile Trabzon Valiliği'nde basın mensuplarının karşısına geçerken, Sarıaslan, okulun haberlerde iddia edildiği gibi heyelan ve sel riski altında olmadığını söyledi. Sarıaslan, “okul, 2003 yılında Belediye binası olarak inşa edilmiş olup, daha sonra belediye yeni binasına hizmet vermeye başladıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün teknik elemanlarının uygun görüşü doğrultusunda devredilmiştir. Anılan bina, bu tarihten itibaren Adnan Kahveci İlkokulu olarak hizmet vermektedir. Dolayısıyla okul haberlerde iddia edildiği gibi heyelan ve sel riski olmayıp teknik elemanların raporları çerçevesinde hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.

Beşköy beldesinin 1998 yılında sel felaketine maruz kaldığını belirten Beşköy Belde Belediye Başkanı Yahya Narmanlı ise “Beldemiz 1998 yılında sel faaliyetine maruz kalmıştır. Şuanda eğitim verilen okul 2003 yılında yapılmıştır. 2007 yılında Belediye Binası olarak başka bir yerde yapmak şartıyla oradaki bina Milli Eğitim'e devredilmiştir. Belediye Binası çevresi için Karadeniz doğal yapısıyla beraber bazı sıkıntılı problemler vardır. Basında yansıdığı gibi 1998 yılı öncesi yapılıp Belediye binası olarak kullanılmayıp Milli Eğitim’e devredilmesi gibi bir şey mümkün değildir. 1998 yılında Beşköy belde merkezinde sel afeti olmuştur. Şuandaki Belediye Binası’nda ve Adnan Kahveci ilköğretim Okulu’nun olduğu bina afet alanının bir kilometre yukarısındadır. Binada herhangi bir tehlike arz edilmemektedir. Haberin bu şekilde oluşu bizleri sıkıntıya vermiştir. Binada herhangi bir sıkıntı yoktur. Ama binanın etrafındaki parkta, bahçelerde o gibi konularda gerekli çalışmaları yapılıyor” şeklinde konuştu.

Ulusal basında yapılan haberin yanlış yazıldığını iddia eden Narmanlı, “Haberi yapan basın mensubuna bina risklidir, bina tehlikelidir. Afetten önce yapıldı afetten önce yıkıldı diye bu gibi kelimelerin bizlere tarafından söylenmediği bina tamamen sağlıklı bir bina. Çocuklara park ve bahçe olarak sıkıntılarımız vardır. Binanın sağlam olduğu basa basa üstüne söyleyebilirim ki, ben zaten belediye başkanı olarak o binayı milli Eğitim Müdürlüğü’ne devrederek gelecek nesiller yetişsin diye verdim. Ben Belediye Başkanı olarak kötü bir bina olsa onu Milli Eğitim’e verme gibi bir lüksüm olamaz. Biz daha önceden çevrenin daha iyi olması için bir çalışmamız oldu. Önlem aldık biz önlem almaya devam edeceğiz. O risk vardır orada. Ben 50 yıldır buradayım çığ geldiğini görmedim. Yaşadığımız Karadeniz Bölgesi’nde doğal afet ortamında neresinde risk olabileceğini onu hiçbir zaman için kesdiremiyoruz çünkü ben 50 yaşındayım orada çığ riski yaşanmadı. HES boruları patladığı zaman risk arz etmektedir” diye konuştu.