AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, geçtiğimiz hafta sel felaketi yaşanan Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek selden zarar gören esnafı ziyaret etti. 
Beraberinde AK Parti MKYK Üyesi, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile Beşikdüzü esnafına geçmiş olsun dilleklerini ileten Balta; “AFAD’ın, Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin,  Beşikdüzü Belediyemizin ve tüm kamu kuruluşlarının beraber çalışmasıyla çok hızlı bir şekilde toparlanma var. İlk günden beri yapılan yoğun çalışmadan dolayı tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum dedi. 



MUHAMMET BALTA: “AFET YAŞANMADAN ÖNLEM ALMALIYIZ”

AK Parti MKYK Üyesi, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta daha sonra AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Balta İlçenin en kısa sürede eski görünümüne kavuşacağını belirterek “ Çok büyük bir afet yaşadık. Trabzon Valimiz sayın Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Karayolları, diğer kamu kuruluşlarımız ilçe belediyelerimiz ve sivil toplum örgütleri ile beraber yaptığımız ortak çalışmalarımızla bu kullanılamaz durumda olan alt ve üst yapılar büyük ölçüde düzeltip yeniden kullanılabilir hale getirilmiş ve çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam etmektedir. Bu çalışmalarımızda yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Bu yaşanan afetten ders çıkartmalıyız. Afet yaşanmadan önlem almalıyız.

Bu sadece belediyemizin gücüyle hallolacak bir durum değil. Bunu ilgili tüm kamu kuruluşlarına aktardık. Sadece mevcut derelerimiz değil, derelere su taşıyan yatakları da bunun içine katarak havza bazlı bir planlama yapılmalı. Bu yönde çalışmalara başlanmıştır. AFAD bu bölgeyi “ Genel Hayatı Etkileme” kapsamına aldı. AFAD ‘tan Büyükşehir Belediyemize, Beşikdüzü ve Vakfıkebir belediyelerimize ilk etapta gerekli ödenekler gönderildi. Gönderilmeye de devam edilecek. Evleri ve işyerleri hasar gören ve selden zarar gören tüm vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için başta Bakanımız sayın Süleyman Soylu olmak üzere tüm milletvekillerimizle birlikte büyük çaba sarf ediyoruz. En maksimum seviyede ne yapabileceksek imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Selin izleri en kısa sürede silinecektir. Beşikdüzü eski halinden daha iyi olacaktır. Devlet olarak milletimizin yanındayız. Selin yaşandığı andan itibaren desteklerini esirgemeyen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ile Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Seli yakından takip eden Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak, bizzat bölgemize gelen Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve tüm bakanlarımıza teşekkür ederim. Beşikdüzülü hemşerilerimize geçmiş olsun diyorum. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim inşallah böyle bir afeti tekrar yaşatmasın” dedi. 



AYŞE SULA KÖSEOĞLU: “YARALAR SARILIYOR”

AK Parti MKYK Üyesi, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’da konuşmasında “ Tüm kurumlarımızla birlikte yaşanan sel felaketinin izlerini silmek için büyük bir gayret içersindeyiz. Milletvekilimiz Sayın Muhammet Balta selin yaşandığı ilk saatlerden beri hep bu bölgede idi. Çalışmaları yakinen takip etti. Bizleri bilgilendirdi. Allah kendisinden razı olsun. Bende geçtiğimiz hafta il başkanımız ile birlikte buradaydım. Başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm kurumlarımız en kısa sürede yaşanan felakete müdahale etti ve etmeye devam ediyorlar. Esnafımızın zarar tespiti titizlikle yapıldı.

Tespit edilen zarar azami derecede karşılanacaktır. Bu noktada bizler ciddi bir çalışma ve takip içersindeyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geçtiğimiz hafta ile şu anki Beşikdüzü arasında çok büyük bir düzelme söz konusu. Yaraların en kısa sürede sarılmaya başlaması memnuniyet verici bir durumdur. Emeği geçen tüm kurumlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Tekrar sizlere büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatına kaybeden 3 vatandaşımıza Allah’tan rahmet milletimize sabırlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.