Eylül 2016’da Trabzon ili Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen sel felaketinden sonrası Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Beşikdüzü İlçe Stadyumu zarar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti.  Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan mühendisler ile olay yerinde inceleme yapılmış ve yeniden proje çizilerek futbol sahası için ihaleye çıkılıyor. 

7 Şubat günü ihaleye çıkacak olan Beşikdüzü İlçe Stadyumu’nda birbirinden farklı birçok özelliği barındıracak.
Sel baskınlarına karşın zemin 50 cm kadar yükseltilecek, Mevcut idari bina ve tribünler yıkılarak yerine iki adet 500 kişilik tribün yapılacak. Tribün altında 4 adet soyunma odası, hakem odası, doping odaları, gözlemci odası gibi bir çok özelliği barındıracak.   Trabzon’da ilk defa kullanılacak olan 650 watt gücünde led lambalar ile aydınlatılacak. Ayrıca tesiste ses sistemi, güvenlik kamerası, wi-fi internet gibi tüm son teknoloji ile donatılacak. 

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sürmene İsmet Gürbüz Civelek Stadyumu Tribünler ve soyunma odaları bakım onarımı Protokol ve seyirci tribününde bulnan toplam bin adet koltuk yenilenmesi ve Çim zemin değiştirilerek, drenaj sistemi yeniden yapıldı ve sentetik çim yüzeyli zemin yapıldı.  Ayrıca  Söğütlü Sentetik saha yenilenmesinde sona gelindi. Mevcut Söğütlü Sahasında Alt yapı sistemi yoktu. Zemin altına drenaj sistemi yapıldı, yıpranmış olan halının yenilenmesi gerçekleştirildi ve Proje yüzde %90 tamamlandı.  Şubat ayı içerisinde hizmete girecek.