Beşikdüzü’ne Asayiş ve Trafik güvenliğinin sağlanması ile genel güvenliğe yönelik tehditleri bertaraf etmek ve denetim görevini daha etkin gerçekleştirmek üzere MOBESE kamera sistemi kuruluyor.
       Konu ile ilgili olarak Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu makamında ziyaret ederek, gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Bıçakçıoğlu’da ilçeye kamera kurulması yönünde göreve geldiği günden buyana her türlü çabayı sarf ettiğini ifade ederek, belediye olarak çalışmaları destekleyeceğini söyledi.
      Şalpazarı yol kavşağından Meslek Yüksek Okulu kavşağına kadar hiçbir kör nokta kalmayacak şekilde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 12 ayrı noktaya planlama yapıldı. İlçe ana arter olarak üçe bölünerek kameralar birbirlerini görecek şekilde ilçenin tamamını kontrol altına alacak. Emniyet Müdürlüğü binasında ise ana kontrol merkezi oluşturulacak. Tüm bu çalışmaların sonunda ihale dilerek, yapımına başlanılacak.  
Kurulan sistemin yüksek çözünürlüklü kameralardan oluştuğunu, kameraların gece görüşlü ve plaka okumaya elverişli olduğu belirtildi