AK PARTİ Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon’da yaşanan ihale tartışmalarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Tüm siyasetçilere ders verecek nitelikte açıklamalarda bulunan Milletvekili Cora, "Ben şahsi düşüncemi açık ve net olarak söylüyorum. Milletvekili olduğumda avukatlığını yaptığım kurumların tamamından istifa ettim. Bunun yanısıra avukatlık bürom da birçok kamu kurumundan istifa etmiştir. Müslümanın sarığı beyazdır leke kabul etmez. Dikkatli olmak gerekmektedir. Siyasetçiler haklı olsalar dahi bu tür söylentilerden kaçınacak tavırlar içinde olması lazımdır.

Bu yaşanan olayla ilgili AK Parti'nin içerisinde Siyasi Etik Kurulu vardır, Disiplin Kurulu vardır. Bu ihale olayı basına yansıdı. Yanlış, hukuksuz olmasa dahi siyaseten etik dışı kabul edilebilecek bir durum olsa partinin kurulları gerekli girişimleri yaparlar" dedi. Bir kişinin siyasetteyken mesleğini değiştirmesinin, farklı bir meslek yapmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Cora, "Herkes mesleğini bir şekilde yapacaktır. Kamu kurumlarıyla ilişki içinde olmak, iş yapmak siyasetçinin kendi tercihidir.

Ancak siyasette gelecek vaat eden, ileriye yönelik düşüncesi olan siyasetçilerin dikkatli olması ve kendini koruması gerekmektedir. Ayrıca Toplumdaki genel algı siyasetçinin kendi gücünü kullanarak bu tür işlere girmesi haksız rekabet oluşturduğunu düşünür. Doğal olan parti ayrımı yapmaksızın, her siyasi partiye mensup kişinin serbest ortamda iş alıp yapabilmesidir. Siyasetle uğraşıyorsan siyaset fedakârlıktır bunun farkında olmak lazım.  Bu tür konularda fedakârlık göstermek gerekir.

Ben kimsenin haksız yere iş aldığı iddiasında değilim. Sadece siyasetçinin çizgi, duruş olarak dikkatli olması gerektiği kanaatindeyim. Haklı da olsan durumunun konuşulması yıpratma nedeni olabiliyor. Bu tür yaklaşımlara fırsat vermemek gerekiyor. Partimizin 7 Haziran'dan sonra bu konularda çok hassasiyeti var. Etik kurulu var. Haksızlık hukuksuzluk varsa zaten partinin kurulları işler" şeklinde konuştu.