TONYA Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan tapu iptal davasında teknik bilirkişiler yaptıkları keşif sonucunda 2012 yılında çimento fabrikası kurulması amacıyla Tonya Belediyesi tarafından EMBA Trabzon Çimento A.Ş.’ye satılan Livalobo arazisinin devlet ormanı olduğuna karar verdi.

Tonya Çevre Platformu Avukatı Nedim Şenol Çelik bilirkişilerin yaptıkları keşif sonucunda raporlarını hazırladıklarını belirterek, “Bilirkişi raporunu verdi. Rapordan Livalobo arazisi için ‘devlet ormanıdır’ sonucu çıktı. Biz belediyenin çimento fabrikası kurulsun diye sattığı arsa meradır demiştik. Bilirkişi devlet ormanıdır dedi. Dolayısıyla devlet ormanı olan bir alan özel mülkiyete konu olamaz. Bu alanın alınıp satılması da söz konusu değil. Şimdi ise 6 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan duruşmayı bekliyoruz. Bu duruşmadan bizim istediğimiz çerçevede bir karar çıkacağını zannediyorum. Zira bilirkişilerin raporu bu yönde” dedi.

1 MİLYON 384 BİN LİRAYA SATILMIŞTI

Tonya Belediyesi tarafından 1971 yılında Yatılı Bölge İlkokulu yapılması için tapulanan Livalobo arazisi 2012 yılında çimento fabrikası kurulması amacıyla Tonya Belediyesi’nce EMBA Trabzon Çimento AŞ.’ye 1 milyon 384 bin lira bedelle satılmıştı. Satış işlemi sonra Büyükmahalle sakinleri Livalobo arazisinin kadimden beri mera olarak kullanıldığını, satışın ve tapu işleminin iptali için dava açmıştı.Tonya Asliye Hukuk Mahkemesi davayı kabul ettiği sırada, arazi için ihtiyati tedbir kararı koymuştu.