Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde 27 Mart da açılan Bilişim ve Teknoloji fuarına katılan firmaların büyük bir kısmı, fuara beklenin ilginin olmayışından yakınarak Trabzon halkına hafta sonu fuara gelmeleri noktasında çağrı yaptı. Fuar ile ilgili görüşlerini aldığımız firma sahipleri, “Bizce sorun organizasyon şirketinin duyuruları yeteri kadar yapamamasında. 3 gündür buradayız. Ne genel var. Ne giden. Sağolsun Sayın Valimiz ilk gün 10 dakikada olsa bizi onure etti. Fakat onun haricinde ne belediye nede diğer kamu ve sivil toplum kuruluşları gereken ilgiyi göstermediler. Organizasyon şirketide bazı talihsizlikler yaşadı. Çağımız bilişim ve teknoloji çağı olmasına rağmen görüyorsunuz, güvenlik görevlileri ve fuardaki stand görevlileri dışında ne gelen var ne giden. Aslına bakarsanız KOSGEB destekli fuarlar genelde böyle oluyor. Tanıtım yeterli olmuyor. Bürokrasi gereken ilgiyi göstermiyor” dediler.





MERCAN FUARCILIK GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Gelen şikayetler üzerine Mercan Farcılık Genel Müdürü Muhammet Mercan’ın da görüşlerine başvurduk. İlginin az olduğunu doğrulayan Mercan, “Biz organizasyonunun duyurusu için gazetelere 1 hafta boyunca ilanlar verdik. Şehirdeki 50 ayrı noktada, bilboardlarda reklam çalışması yaptık. Onbinlerce el ilanı, broşür ve firmalara davetiye dağıttık. Tanıtım için yapılabilecek herşeyi yaptık. Bir adet aracımız mahalle mahalle gezerek duyuru yapıyor. Halkı fuara davet ediyor. Ücretsiz servisimiz var. Fakat bu noktada yaşadığımız bir sıkıntıyı sizlere aktarmak isterim.

Biz Trabzon Belediyesi ile konuştuk. Bize fuara katkı amacıyla ücretsiz araç vermelerini istedik. Ücretsiz veremeyeceklerini söylediler. Bizde ücreti mukabilinde otobüsler kiraladık. Belediye yetkililerine ücretsiz servislerin kalkış yeri olarak Trabzon belediyesi eski binasının önünü önerdik. Kabul ettiler. Afişleri bastırdık. Fuara 1 gün kala bize otobüslerin eski belediye binası önünden kalkamayacağını söylediler. Bütün afişlerimize kalkış yeri orayı yazmıştık. Bize bir marketin önünü önerdiler. Kalkış yeri orası yaptık, baktık vatandaş oraya yürümüyor. Bu kez eski Bağ Kur binası önüne aldık. Böyle oluncada gelecek olan yüzlerce kişi gelemedi. Fakat herşeye rağmen Cumartesi ve Pazar günü halkımızın fuarımıza ilgi göstereceği inancındayım. Çünkü çok avantajlı fiyatlar, indirimler var. Bitmeyen kartuştan, özel güvenlik sistemlerine, güvenlik robotlarına, üstün teknolojideki printerlere kadar. Çok önemli kampanyalar var.  Alış fiyatına dizüstü bilgisayarlar ve daha birçok teknolojik ürünü halkımız burada birçok marka adı altında temin edebilir” ifadelerini kullandı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenmekte olan Mercan Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Bilişim ve Teknoloji Fuarında;bilgisayar, bilgisayar teknolojileri, elektrik ve elektronik alanında ürünler sergileniyor. Fuar 1 Nisan günü akşamında sona erecek.