Trabzon Valiliği bünyesinde hizmet veren Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bu yıl 388 kişi başvururken, başvuruların çoğu işsizlik için talepte bulunanlar olduğu belirtildi.

Başvurular arasında evine klima takılması, inşaatına tuğla kum yardımı yapılması için talepte bulunanlara rastlanırken, dilekçe ile yapılan başvuruların 30 gün, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nca yapılan başvurular ise 15 gün içinde cevaplandırıldığı kaydedildi.

Yaklaşık 6 yıldır hizmet veren "Alo 150 Hattı" BİMER'e 6 yılda Trabzon'da toplam 5 bin 557 başvuru müracaatı alınırken, 2012 yılının 7. ayına kadar Dilekçe Hakkı kapsamında 388 başvuru yapıldı. 2010 yılında bu rakam toplam 719 olarak gerçekleşirken, başvurular en çok İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yönlendirildi.

Başvuruların çoğunluğunda işsizlik başı çekerken, yol yapımı gibi istekte bulunanlar da yer alıyor. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayıp hiç bir geçim kaynağı ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar ise evine klima takılması, ramazan yardımı, inek gibi isteklerin yanı sıra, soba, çamaşır makinesi, yakacak, evinin tadilat yapılması gibi konularda başvuruda bulunuyor.