Güvenlik Zaafiyeti mi Var?

EVLERDEKİ fındık, müzik seti gibi değerli eşyaları araçlarına yükleyerek uzaklaşan hırsızlar peşlerinde hiçbir iz bırakmadan kayıplara karıştı. Mağdur vatandaşlardan emekli polis memuru Murat İskender, jandarmanın özellikle boş olan köylerde daha sıklıkla devriye gezmesini talep etti.

 

Trabzon’un kış aylarında kangreni haline gelen köylerdeki hırsızlık olaylarına Yomra’da bir yenisi daha eklendi. Kalabalık oldukları ve tam teçhizatlı dolaştıkları belirlenen hırsızlar önceki gün Yomra’nın Kömürcü Köyü’nde 5 eve girerek, darmadağın etti. Evlerdeki fındık, ağaç motoru, müzik seti, mermi ve çeşitli değerli eşyaları araçlarına yükleyerek uzaklaşan hırsızlar peşlerinde hiçbir iz bırakmadan kayıplara karıştı. Mağdur vatandaşlardan emekli polis memuru Murat İskender, jandarmanın özellikle boş olan köylerde daha sıklıkla devriye gezmesini talep etti.

Trabzon’un köylerinden gelen ve dudak uçuklatan hırsızlık olaylarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan bu tür vakalara önceki gün Yomra’nın Kömürcü Köyü’ndeki hırsızlık vakası da eklendi. Kömürcü Köyü’nde 5 eve girerek darmadağın eden hırsızların, aynı yöredeki bazı köylerde de benzer hırsızlıkları yaptıkları ve hatta telefon hatlarını da topladıkları ileri sürüldü. Kömürcü Köyü’ndeki hırsızlık olayında mağdur olan vatandaşlardan emekli polis memuru Murat İskender, "Benim evimden 1 ton fındık,   polislikten kalma botlarımı ve 100 adet mermi aldılar. Sadece benim yaklaşık 10 bin liralık maddi kaybım var. Bazı köylerden ruhsatsız silah çaldıklarını da duydum. Ancak bu vatandaşlar çekindikleri için bunları söyleyemiyorlar. Bazı arkadaşların evlerinin parmaklıklarını da kopardılar. Bu hırsızlar tam teşekküllü çalışıyorlar. Levye, murç gibi her türlü aletleri var. Normal yatağı keserle yarmış, yün yatağı sökmüş dağıtmışlar. Elektrik süpürgelerinin için, sobaların içini ve duvardaki küllükleri bile söküp bakmışlar. Çok profesyoneller. 26 yıl polislik yaptım böyle profesyonel hırsızlar görmedim. Artlarında bir sigara izmariti bile bırakmamışlar. Hiçbir iz yok. Köyler boşaldığı için kış aylarını seçiyorlar" dedi.
GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR 

Köylerde güvenlik zafiyeti oluştuğunu ileri süren İskender, "Bizim yörede daha önceleri de benzer hırsızlıklar yaşandı. Özdil Yolu üzerinde telefon kablolarını toplamışlar. Bir hafta önce Gülyurdu Köyü’nün telefon hatlarını toplamışlar. Yine bir ay önce bizim köyde 2 eve girmişler. Kömürcüler Köyü’nde daha önce 2 eve Taşdelen Köyü’nde de 3 eve girildiğini duydum. Kaşüstü’de de 2 eve girmişler. Vatandaş olarak diyoruz ki güvenlik zafiyeti var. Jandarma caydırıcılık görevini yapmıyor. Polis de aynı şekilde. Kanunlar elimizi ayağımızı bağlıyor. Güvenlik birimleri bu köylerin hafta içi boş kaldığını biliyor. Arada bir devriye atılsa ne olur? Hırsız için biraz caydırıcı olacağını düşünüyorum. Yerlice, Taşdelen köylerinde de çok hırsızlık oluyor. Hep bana takılıyorlardı. Sen polissin diye senin evine girmiyorlar diyorlardı. Bu kez benim evime de girdiler. Yakın çevremizden de şüphelenmiyoruz. Öyle bir çevremiz yok. Daha önce bir grup yakalanmış. Artık köyler gözlem altına alınmalı. Jandarma devriyelerini sıklaştırmalı. Derhal köy girişleri kameralarla gözlem ve kontrol altına alınmalı" diye konuştu.