Burada konuşan Aydın, “Birlik  Vakfı Trabzon Şubesi olarak, vakfımızın gayesi doğrultusunda Trabzon’da hem halkımızı, hem de geleceğimizin teminatı gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla her ay bir konferans düzenlemek istiyoruz” dedi. 

İlk konferanslarını Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ile birlikte düzenleneceklerini belirten Aydın, “İlk konferansımızı Sosyolog – Yazar Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş’ın konuşmacı olacağı “Küresel güçlerin hedefinde ki Türkiye” konulu bir konferansımızı 25 Kasım 2016 tarihinde 18:00’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenleyeceğiz. Tüm gençlerimizi ve halkımızı davet ediyoruz” dedi. 

Birlik Vakfıyla ilgili bilgi veren Aydın, “Kurucuları arasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanımız İsmail Kahraman beyinde bulunduğu Birlik Vakfı 29 Mayıs 1985 yılında kuruldu” ifadelerini kullandı. Trabzon Şubesi ise 2013 yılında Kurucu Şube Başkanı Ergin Aydın başkanlığında kurulurken vakıf, faaliyetlerini 3 yıldır devam ettiriyor.