Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bundan tam 713 yıl önce kurulan Osmanlı Devleti'nin adalet, insan sevgisi ve kurduğu muhteşem medeniyetle dünyaya hükmettiğini belirterek, Selçukluların, Osmanlıların ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların torunları olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Trabzon Belediyesi, Osmanlı Devleti'nin 713. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenledi. Osmanlı Haftası kutlamaları kapsamında Atapark'ta düzenlenen etkinlikler, Belediye Mehter takımının verdiği konserle başladı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş'ın da katıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

GURUR DUYUYORUZ
Törende konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, 713 yıl önce kurulan Osmanlı Devleti'nin adalet, insan sevgisi ve kurduğu muhteşem medeniyetle dünyaya hükmettiğini belirterek, Selçukluların, Osmanlıların ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların torunları olmaktan gurur duyuyoruz. Fatih Sultan Mehmet 1461 yılında Trabzon'umuzu fethetti ve dedi ki; ' Trabzon'un fethi olmadan Bizans'ın Fethi tamamlanamaz'. O'nun torunu olan Yavuz Sultan Selim bu toprakların 22 yıl valiliğini yaptı. O'nu doğuran Gülbahar Hatun'un buradaki türbesinin yanında O'nun ismi ile yapılan camide bugün Cuma namazımızı eda eden bir Trabzon'uz. Kanuni Sultan Süleyman Han burada doğup büyüyerek 15 yaşına kadar bu memleketten aldığı ilhamla birlikte Osmanlı Devleti'ni dünyanın en büyük imparatorluğu haline getirdi. Bu nedenle Osmanlı, kentimiz için de çok önemlidir" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Başkan Gümrükçüoğlu, AK Parti merkez İlçe başkanı Temel Altunbaş ve meclis üyeleri ile birlikte vatandaşlara pilav ayran ikramında bulundu.