Düzce Bisiklet Derneği üyeleri, trafikte bisiklet sürücülerine saygı duyulması ve bisikletle ilgili çıkan yeni kanunlara dikkat çekmek için Batum'dan Düzce'ye kadar pedal çevirecek.

Dernek üyeleri tarafından Batum'dan başlayan etkinlikte aralarında Dernek Başkanı Nizamettin Ulaş'ın da bulunduğu üç bisiklet sürücüsü etkinliklerine Rize'den başladı.

Ulaş ve ekibi Rize'nin ardından Artvin ve oradan da Batum'a gidecek. Diğer dernek üyeleri de öteki Karadeniz illerinde etkinliklerini gerçekleştirecek.. Ulaş konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Amacımız bisikletlilere karşı halkın dikkatini çekmektir. Taşıtlarda ki sürücü arkadaşlar bisikletlilerin yanından geçerken en az 1.5 metre mesafe bırakmaları gerekiyor. Biz etkinliğimize Rize'den başladık. Batum'da son bulacak. Diğer arkadaşlarımız ile tüm Karadeniz sahilini pedal çevirerek gezmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ulaş ayrıca, hava kirliliğinin önlenmesi, yakıt tasarrufu sağlanması ve insan sağlığı açısından bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.