Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri başlattıkları proje ile otobüs duraklarına kütüphane kuruyor.

KTÜ öğrencileri E. Hilal Özbay, Hacer Taşdelen, M. Sami Temir Ve Semra Akıncı’nın ‘Bize Her Yer Kütüphane’ adıyla başlatmış olduğu Doç. Dr. Şahinde Yavuz’un yönetimindeki proje kapsamında, Söğütlü’de bulunan iki otobüs durağına kitaplık açılışı geçtiğimiz gün gerçekleşti.  

 Yurt dışında ve ülkemizde birkaç şehirde uygulanan projenin,  Trabzon’da da faaliyete geçirilmesi bu projeyle sağlandı. Şuan için sadece Söğütlü duraklarında başlatılan projeye verilen destek öğrencileri mutlu ederken, proje halkın ilgisini çekmeyi başardı.

İlerleyen günlerde Trabzon Merkezinde ve Kanuni Kampüsü çevresinde de gerçekleştirilmesi düşünülen proje ile ilgili konuşma yapan Doç. Dr. Şahinde Yavuz: “Öğrencilerimin sadece toplumdan alan değil topluma katkı veren bir projeyle mezun olmalarını çok istiyorum. Toplumda bunun bir sinerji yaratacağına tüm gönlümle inanıyorum. Öğrencilerim bu sayede farklı bakış açıları kazanacaktır. Bu anlamda ‘Bize Her Yer Kütüphane’ projesinin çok modern olduğuna ve toplumsal hayatta farklılık yaratacağına inanıyorum” diyerek projenin önemine dikkat çekti.

Projeye destek olan herkese teşekkürlerini sunan öğrenciler, projenin başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını ve Trabzon halkından gereken desteği beklediklerini belirterek projenin başarıya ulaşması temennisinde bulundular.