Trabzon’un Sürmene İlçesi Çamburnu mevkiinde meydana gelen örtü yangını ile ilgili Trabzon’un en etkin sivil toplum örgütlerinden Bizim Neslin Uşakları Derneği Trabzon Temsilciliği Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarete BNU Trabzon Temsilciliğinden Semra Turan ve Sanlı Özkan katıldı. Ziyaretle ilgili BNU’dan yapılan yazılı açıklamada, Sürmene’de ki orman yangını ile ilgili bilgi alandığı ve destek olunmak istendiği kaydedildi. 

Yangın ile ilgili bilgi verilen açıklamada, “Yangının tepe yangını olarak tabir edilen türde olduğu, 20 hektar alanda, tamamen hasarlı 2  veya 3 hektarın olduğu, ağaçlara sarılmış olan diken tarzında bitkilerin hızlıca yanıp cıktığı ve ağaçların çok hasar görmediği, çok kısa bir sürede de rehabilite edilebilecek olduğu bilgisi yetkililerce tarafımıza bildirilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Konuyla ilgili Bölge Müdürlüğünün prensip olarak çalışmaları kendileri ve Bakanlık tarafından yapılacağının ifade edildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi? “bölgenin kısa bir süre içersinde eski görüntüsüne kavuşturulacağı bilgisini de bizlerle paylaşmıştır. 
Ayrıca, BNU Ormanı projemiz için de kendilerinden ücretsiz fidan temini ve teknik destek konularında söz alınmıştır.
Tüm üyelerimizin konuya gösterdiği hassasiyet ve duyarlılıkları için teşekkür ederiz.
Gelişmeleri titizlikle takip edeceğimiz ve BNU olarak bizlere görev düşmesi durumda elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğimizden emin olabilirsiniz”