Gümüşhane’de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Silahlı Terör Örgütüne üye olma, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanunun 4.maddesine muhalefet suçlarından FETÖ/PDY terör örgütü hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı.
Soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, ayrıca Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği tarafından ise 32 adreste arama ve el koyma kararı verilen soruşturma 20 Haziran tarihinde Gümüşhane Merkez ile birlikte Ankara, İzmir, Aydın, Hakkari, Osmaniye, Yozgat, Trabzon, Bursa, Van, Konya ve Malatya illerinde yapılan operasyonlarda 15 şüpheli yakalanmış, 32 adreste arama işlemi gerçekleştirilerek suç eşyasına el konulmuştu.
Devam eden soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan fakat adreslerinde bulunamayan 14 şüphelinden Y.B ve A.G güvenlik güçlerine teslim olarak mahkemenin verdiği tutuklama kararının ardından Gümüşhane Arzular E Tipi Açık ve Kapalı Cezaevine gönderildi. Böylelikle soruşturma kapsamında tutuklanan E.Y, C.K, A.B, F.K, M.U, H.M.Ö’den sonra tutuklu sayısı 9’a yükseldi.