DAĞ-TAŞ ARANIYOR
PKK/KCK terör örgütünün Karadeniz Açılım Grubu üyelerinin son eylemi tüm gözlerin bu Karadeniz Bölgesi'ne çevrilmesine neden oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının bulunduğu konvoya yönelik yapılan saldırıyı 5 kişilik bir terörist grubun gerçekleştirdiği belirlendi. Terörist gruba yönelik jandarma özel birliklerinin bölgeye kaldırıldığı, teröristlerin kaçış güzergahlarında ise birliklerin çevirme yaptığı ileri sürüldü.

HEDEF SAHİL KENTLER
PKK/KCK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin aralarında gerçekleştirdiği telsiz görüşmelerinde Karadeniz Açılım Grubu'ndan yeni eylemler istediği ortaya çıktı. Geçen hafta PKK'nın taşeronu olan Hakların Birleşik Devrim Hareketi'nden de eylem isteyen PKK'lı yöneticilerin telsiz görüşmeleri tüm illerle paylaşıldı. Örgütün yeni hedefini sahil kentlerinin yanı sıra AK Parti yöneticileri ve iş adamları olduğu tespit edildi.
14 KİŞİ ÜÇ GRUP VAR
 PKK/KCK terör örgütünün 12 olan Karadeniz Açılım Grubu üyesi sayısı bu yıl 14'e çıktığı istihbarat raporlarında yer aldı. Üç grup halinde bölgede eylem arayışında olan teröristlerden birinci grubun Ordu-Giresun kırsalında, ikinci grubun Gümüşhane-Trabzon karsılında ve üçüncü grubun ise Artvin-Ardahan kırsalında faaliyetlerini sürdürdüğü belirlendi. Bu arada zaman zaman Tunceli üzerinden bölgeye takviye güç gönderildiği istihbaratını alan güvenlik güçleri, teröristlerin bölgeye geçiş güzergahlarında tedbir aldığı belirtildi.   (Günebakış)