2 yıldır birçok kamu kurum ve kuruluşun yanı sıra okullarda öğrencilere eğitim veren İl Afet Acil Durum Müdürlüğü uzman ekiplerinin şimdiki durağı ise STK’lar oldu.

Eğitim, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların halkımıza ve öğrencilere kazandırılmasında rol alacak personeli ‘Temel Afet Bilinci Eğitmeni’ olarak yetiştirmeyi amaç ediniyor. Bu eğitimler için hedef kitle olarak  ; AFAD Personeli, İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra STK personeli olarak belirlendi.

2001 yılından beri eğitim veren 2007 yılından itibaren de İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ‘nde görev yapan uzman personel Adnan Eryiğit tarafından önceki gün Trabzon Ticaret Borsası (TTB) personeline  “Birey ve Aileler için Afet Bilinci” temel eğitimi verildi. Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan eğitime  tüm borsa personeli katıldı.  

Üç saat süren eğitimde afetlerle mücadelede temel bilgi ve kavramların yanı sıra; afet bilinci kültürü, yaşam çevremizdeki riskler, yaşam çevremizdeki risklerin azaltılması, zorunlu deprem sigortası, yapısal olmayan risklerin önlenmesi, afetlerin ilk 72 saati için hazırlık, aile afet planı, afetler öncesi, sırası ve sonrasında uygulanması önerilen doğru davranış şekilleri, afetlerin sonrası ilk saatler, afetler sonrası temel ihtiyaçlar, basit arama kurtarma teknikleri ve yangın bilgisi gibi konular üzerinde duruldu.