Alaköy'de Evini Yapana Yardım (EYY) modeli ile evleri yapan müteahhide nasihatte bulunan Bayraktar, "Gençsin, gerekirse burada yatıp kalkacaksın. Burayı fiyat kırarak aldın ama kırdım diye burayı kötü yapmayacaksın. Kendin kırdın, kendin aldın. Şimdi sen burayı kendi namusun gibi bu işi yapacaksın. Şimdi bu işi güzel yaparsan, vatandaş da kazanacak devlet de kazanacak" dedi.

Sabah saatlerinde, THY'nin tarifeli uçağı ile Van'a gelen Bakan Bayraktar, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından, il merkezi ve Erciş ilçesine bağlı 192 köyde, hasar gören 8 bin 500 vatandaşa ait ev için hazırlanan proje kapsamındaki EYY konutlarını gezdi. Van Kurubaş ve Gedikbulak'da yapılan evlerde incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, köylülerin de dertlerini dinledi. Ev sahipleri ile sohbet eden Bayraktar, evlerin modellerini çok beğendiğini söyledi. Bu modellerden daha çok yapılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, konuyu Başbakan'a iletip, ödenek isteyeceklerini dile getirdi.

Van Merkez Kurubaş ve Gedikbulak köylerinde yaptığı incelemelerinin ardından, Bakan Bayraktar, karayolu ile Alaköy'e geçerek, EYY modeliyle yapılan konutları gezdi. Halen inşaat halinde bulunan bir konutta giren Bakan Bayraktar, burada bulunan müteahhidi, işini sağlam yapması konusunda uyardı.

Müteahhide, ev yaptığı yere namusu gözüyle bakması gerektiğini söyleyen Bakan Bayraktar, "Gençsin, gerekirse burada yatıp kalkacaksın. Burayı fiyat kırarak aldın ama kırdım diye burayı kötü yapmayacaksın. Kendin kırdın kendin aldın. Şimdi sen burayı kendi namusun gibi bu işi yapacaksın. Şimdi bu işi güzel yaparsan vatandaş da kazanacak devlet de kazanacak. Baban arkadaşımız, meslektensin. Mühendissin, vatanperver birisin, senin sorumlulukların fazla, yapacaksın, edeceksin zarar da etsen artık yapacaksın. Bura artık namus meselesidir." dedi.

Van gezisini köylerde sürdüren Bakan Bayraktar, gördüğü her çocuğu yanına çağırarak durumunu sordu ve oyuncak ile 50'şer TL para dağıttı.