Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde TİSKİ ile ilgili maddeler görüşülürken mecliste sert tartışmalar yaşandı. CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Cahid Erdem, TİSKİ işçilerinin seçim zamanında çalışmadıklarını iddia ederek, "Personelin seçim zamanı mesai saatlerinde siyasi çalışma yaptıklarını gördük. Bunlar devlet memurları. Bu tür siyasi çalışma yapmamaları gerekiyor. Sizce bu ne kadar doğru" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Erdem'in iddiasına cevap vererek sözleri mecliste soğuk düş etkisi yarattı:
"Ben huzurunuzda söylüyorum. Kim varsa söyleyin ertesi gün işine son veriyorum. Açık. Görev yürütüyorsa görevini yürütecek. Ama mesai saatinde işini yaptı. Sonra gitti, her hangi bir siyasette propaganda yaptı. İş kanunu buna izin veriyor. Ben ona yasal olarak müdahale edecek halim yok. Bu kesin olarak böyle ifadesini kullandı"

AK Partili meclis üyesi ve plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Gürsoy'da, "TİSKİ işçilerinin seçim çalışması yapmadı. Bakın ben AK Parti Grup Başkanıyım. AK Parti Trabzon'da 18 ilçede 50 şer kişiler olmak üzere kadın ve gençlik kolları ile il ve ilçe örgütleri tamamıyla vardır. Aynı zamanda bütün mahallerde de örgütlenmiştir. Aynı zamanda 110 bin üyeye sahiptir. AK Parti böyle işçileri ihtiacı yoktur. Biz tam kadro sahalardaydık" diye konuştu.

Hüseyin Terzi / Sonnokta