Devlet:”O kayayı siz kırın”
Vatandaş: “Biz nasıl yapalım?”

TRABZON- Şalpazarı İlçesi’nin Üzümözü Köyü’ne ait Tevekli Mahallesi’nde yıllardır koça bir kaya köy halkını tehdit etmeye devam ediyor. Mahalle sakinleri korkudan evlerine giremiyor. Bu nedenle köy halkı üç yıldır kaymakamlığın kapısını aşındırmasına rağmen sorunlarına bir çözüme bulunamadı.

ŞOK CEVAP
Tehlike saçan kayanın kaldırılması yönünde Şalpazarı Kaymakamlığı’na köy sakinlerinin verdikleri dilekçeye kaymakamlığın verdiği 24. 10. 2011 tarihli yanıt köy halkını çileden çıkardı. Verilen yazılı cevap da: “Söz konusu tehlikenin mahalli imkânlarla, ıslah çalışmasının yapılması gerektiği” ifade edildi.

YA KAYA KOPARSA!
Bu yanıt karşısında şaşkına dönen köylüler, “Yaklaşık on hane burada yaşıyor. Kayanın bir mühendis kontrolünde ciddi bir çalışma ile ortadan kaldırılması gerekiyor. Koskoca kayayı kendi olanaklarımızla nasıl kaldıracağız? Birkaç hane her gün kocaman kayanın tehdidi altında iken devlet neden bu soruna bir çözüm bulmaz? Evimizde korkuyla yaşıyoruz. Bu kapa bir gün kopsa ve bir evi altına alsa, buradaki can kayıplarını kim açıklayabilecek?” diye şikâyette bulunuyorlar.