Rize’de beş yıl önce evlenme kararı veren Serdar Bayraktar ve Manolya Cengizoğlu çifti, 12-12-2012 tarihi ve saat 12:12’de nikahlarını kıydırmak için beş yıl bekleyip bin ay öncesinden Rize Belediyesi Evlendirme Memurluğu’ndan sıra aldılar. Çiftin nikahı bugün Rize Belediyesi Nikah Salonu’nda Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından kıyıldı. Gelin adayı Manolya Cengizoğlu’nun Yalova’da polis memuru olan basası Ali Cengizoğlu ve annesi Nurşen Cengizoğlu nikah törenine katılamayınca tören aileye bilgisayar aracılığı ile internet üzerinden canlı canlı izletildi. Aile bilgisayar ekranından kızları ve damatları ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı nikah sırasında genç çifte bir bir ayaklarına basmamaları tavsiyesinde bulunarak ,”Önce ayağa basan üstünlüğü elde eder. Biz ise eşitlikten yanayız” dedi. Nikah sonrası yeni evli çifte nasihatlerde bulunan Bakırcı, “Her yere birlikte gidin. Birlikte gidemeyeceğiniz yerlere yalnız da gitmeyin. Bir sorununuz olursa aile büyüklerinden yardım isteyin. Damat evin iş içlerine gelin ise evin dış işlerine karışmasın. Kocan arkadaşları ile kahveye takılabilir. Okey oynar belki konken oynar. Bir kez ara ikinci kez arama. Ama baktın bu sürekli oluyor al bu şahitlerden birini git kahvehanede yanına otur. Başbakanımız üç çocuk istiyor ama bu Türkiye ortalaması. Rize ortalaması daha fazla. Bol çocuk yapın” diye konuştu.
Nikah törenine katılamayan polis memuru Ali Cengizoğlu'nun Rizeli meslektaşları memur kızı Manolya Cengizoğlu'nu yanlız bırakmadı. Toplum Destekli Polis Şubesi ekipleri nikah törenine katılarak çifte çiçek hediye ettiler. Nikahından sonra Manolya Cengizoğlu Bayraktar ismini alan yeni gelin yaptığı açıklamasında “Eşim bu tarihi yıllar öncesinden düşünmüştü. Bizde bu tarihe denk getirmek için bayağa uğraştık. Şükürler olsun istediğimiz de oldu. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Damat Serdar Bayraktar ise yaptığı açıklamada, “Bu tarihi üniversite yıllarında düşünmüştüm. Bunun 2013’ü yok. En son 2012. Bu tarih çok önemliydi. Rabbim nasip etti denk getirdik. Saati de 12:12’ye denk geldi” dedi.
Çift nikah törenini Cengizoğlu ailesine internet üzerinden izlettirmenin de kendileri açısından bir ilk olduğunu söylediler.
Öte yandan nikahını bugüne denk getirmek isteyen çok sayıda çift Rize Belediyesi Nikah Salonu önünde uzun süre sıra beklediler.