Giresun’un merkez ilçe sınırları içerisindeki en yüksek noktası Çaldağ’da, bir zamanlar elektrikleri olmasına rağmen 4 yıldır elektriksiz yaşayan Yurt Yaylası sakinleri, yıllardır elektriğe kavuşacakları günü bekliyor.

1750 metre yükseklikte senenin 7 ayını geçiren Yurt Yaylası ve civar obalardaki halk, yıllardır obalarına elektrik getirmek için çalmadık kapı bırakmamış. Çaldağ’ın zirvesinde bulunan vericilere elektrik gittiğini, yakın zamana kadar kendilerine de elektriğin geldiğini söyleyen oba sakinleri 4 yıldır elektriksiz yaşıyorlar.

Yıllar önce obalarına gelen elektrik için kendilerinin de işgücüyle katkıda bulunduklarını söyleyen yayla sakinlerinden Çaldağ Beldesi Yahyalı Mahallesi Muhtarı İbrahim Genç, “Mağduriyetimiz vericilerle alakalı bir anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Yalnız burada mağdur olan biziz. Sadece üç beş kişi de değil. Bir çok aile mağdur. Akşamlarımızı jeneratörle aydınlatıyoruz. Sıkıntımız için Ankara’daki vekillerimize kadar gittik. Netice alamadık. Halimizi anlatamıyoruz.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: KARADENİZANALİZ-HORONAGA