Bayan polis bulunmayan Dış Hatlar terminalin de kontrolü erkek polisler yapıyor. Almanya’dan Trabzon’a gelen Elif Tirgil Havaalanın da Peçesi yüzünden geçemediğini, bayan polis bulunmadığını belirterek Arap kadınların da havaalanın da yüzlerini açtırdıklarını ifade etti.  

Trabzon Havaalanı Dış Hatlar Terminalinde bayan polis bulunmadığı için Peçesini açmak zorunda kalan Elif Tirgil Böyle bir durumun hiçbir ülkede olmadığını belirtti. Tirgil Eski Türkiye olmadığını Türkiye’nin değiştiğini ama hala bu durumların yaşandığını belirterek; “Almanya’dan Trabzon’a geldik. Pasaport kontrolünden son defa geçiyorduk. Eşim her zaman yaptığı gibi ilk önce geçti. Bayan memur için rica da bulundu. Görevli polisin hayır dediğini duydum. Bayan Memur yok dedi. Ben böyle bir şey beklemiyordum. Çünkü hiçbir yerde böyle tepki ile karşılaşmadım” dedi.  

Arap Kadınlara Yüzlerini Açtırıyorlar

Tirgil, Polisin kendilerine Arap Kadınlara da yüzlerini açtırdıklarını belirterek “Eşim ben size problem yaşatmak istemiyorum dedi. Çünkü bu dini bir mesele çok hassas bir mesele. Bir kadın görevli çağırıp yüzüme bakmasını istedi. Sadece bir kadın çağıracak. Eşim ona Körfez ülkelerinden gelen Arap kadınların olduğunu hatırlatarak ‘şimdi siz bana her kadının yüzünü burada açtırdığınızı mı söylüyorsunuz dedi. Polis aynen öyle yapıyoruz dedi. Arap kadınlardan onu bekliyoruz yüzlerini açıyorlar dedi. Eşime isterseniz siz gidin ama hanımınız yüzünü açmadan buradan geçemez dedi.

Ben böyle bir şeyle hiçbir ülkede karşılaşmadım.

Hamburg’da bayan memur olmasına rağmen dinime saygı olarak benim yüzümü açıp yüzüme bile bakmadı. Polis memuru tutturdu o çantaları kontrol etmek için bulunuyor o bakamaz” diye konuştu.   Biz Eski Türkiye’de Yaşamıyoruz Elif Tirgil bunun çok ciddi bir mesele olduğunu ifade ederek şunları kaydetti; “Beni çok ezen bir durum oldu bu çünkü ben bu durumu hiç yaşamadım. Bana sürekli bayan polis yok diyor.  Bende ona nasıl bayan polis bulundurmazsınız vücut kontrolü olsa siz mi yapacaksınız dedim. Yüzümü açmak zorunda kaldım. Biz eski Türkiye’de yaşamıyoruz. Bu sadece havaalanının ayıbı değil Trabzon’un da ayıbı” dedi.

Sonay Çaluk - Taka