BURADA HER YER TRABZON!

‘Moskova’nın Şifresi Temel’in çekimleri için Trabzon’daydım. Heyecanla çektiği iki fotoğrafı gösteren Alper Kul’u “‘Bize her yer Trabzon’ sözü var ya, dışarıda geçerli bir slogan. Burada her yer Trabzon, takma kafana” diyerek sakinleştirdim.


Perşembe gününden bu yana Trabzon’dayım.

Trabzon’a gelirken biraz iş, biraz ‘memleket havası’ almaktı amacım.

İş belli: ‘Sümela’nın Şifresi Temel’in devamı ‘Moskova’nın Şifresi Temel’in çekimleri.

Trabzon’a gelmeden filmin yapımcısı ve yönetmeni Adem Kılıç’la telefonla konuştuğum için biliyordum, ‘Moskova’nın Şifresi Temel 2’nin son sahnelerinin çekileceğini.

Uçağımız sabah 08.40 gibi indi Trabzon’a.

Atapark’a gidip eve eşyalarımı bıraktıktan sonra ekibin Yomra’da kaldığı otele gittim. Ekip kahvaltısını henüz bitirmiş, çekimlere gitmek üzereydi.

Filmin yönetmeni Adem Kılıç, senaristi Yılmaz Okumuş ve başrol oyuncusu Alper Kul’la çay sohbetine başladık.

Alper Kul, cep telefonunun fotoğraflar klasörüne girdi ve Trabzon’da çektiği fotoğraflardan ikisini gösterdi.

Kul’un çektiği fotoğraflardan ilki bir sigara bayisinin vitrinini yansıtıyordu ve camda şöyle yazıyordu: “Tüfek ve tabanca mermisi satılır.” Alper Kul, “O büfeden birkaç yüz metre sonra da bunu çektim” deyip, uyanık bir Trabzonlu mermercinin yapıp, sattığı ‘hazır mezar’ın fotoğrafını gösterdi.

Baktım aslen Trabzon Çarşıbaşılı olan Alper Kul, hâlâ o fotoğrafları çektiği an gibi heyacanlı.

“Bize her yer Trabzon” sözü var ya, dışarıda geçerli bir slogan o. Burada her yer Trabzon, o yüzden takma kafanı diyerek sakinleştirdim Alper Kul’u.

Akşam yemeği için, birçok çocukluk ve gençlik anım olan Atapark’taki Tekel binasının yerine yapılan alışveriş merkezi Varlıbaş’ın girişindeki Soho Green’s’e geçtik.

Başta filmin oyuncularından Ruhi Sarı, Emin Albayrak ve Çetin Altay vardı yemekte, sonra Adem Kılıç’la Alper Kul da katıldı aramıza.

Soho Geen’s’in aynısını yakında Varyap Meridian’de de açacak olan Göksel Günal, fotoğrafımızı çekip yüklerken Facebook ve Twitter’daki sayfasına, dedi ki, “Abi ne yazayım altına?” O an, bu lezzeti İstanbul’a taşımak lazım cümlesi geldi aklıma.

O da öyle bir şey yazdı.

Birkaç dakika sonra fotoğraf ve yazıya ilk yorum geldi.

Erhan Esaspehlivan adlı hemşehrimin yazdığı şuydu: “Taşımak yok. Buradaki burada kalacak. Oraya yenisini yapsınlar.”

GOL VURUŞUNU ÖĞRENiNCE BURAK’I ARATMAYACAKLAR!

Trabzonspor’un Trabzon şehri için ne anlam ifade ettiğini anlatmama gerek var mı? Yok.

Çünkü çoğu insan biliyor bunu.

O yüzden günlerdir yerel basın sürmanşetten veriyor Burak Yılmaz’ın Galatasaray’a gidişini.

Yazılanlardan anladığım o ki, düne kadar ‘Trabzonspor’un 1 numarası’ olan Burak Yılmaz’a şimdi “Avrupa’da oynayacağım” numara-sıyla “Trabzon’u satan futbolcu” gözüyle bakıyor insanların çoğu. Burak’a bu denli kızanların, dönüp kulüp yöneticilerine “Galatasaray’ın sattığı kombine sayısı 40 bin, sizin sattığınız 850 tane. Bir mana ifade etmiyor mu bu?” dememesi de ilginç.

Bir başka vahim tablo daha.

Burak gitti, yönetim yerine bir golcü almadı. Şenol Güneş, takım içinden golcü çıkarmaya çalışıyor şimdi. Trabzonspor’un Almanya’nın 5. Lig takımlarından Uerdingen’le 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra kaleye geçen Güneş, Vittek ve Henrique’ye gol vuruşu antrenmanı yaptırdı.

O çalışmadan sonra Trabzonspor, Hollanda’nın 1. Lig takımlarından Willem II’le oynadı.

Trabzonspor’un 4-1 galip geldiği Vittek ve Henrique yine gol atamadı.

Umarım lig başlayana kadar Güneş, atacakları gollerle Burak’ın yerini dolduracak Vittek ve Henrique’ye öğretir ‘gol vuruşu’nu.

Yoksa çok zor Trabzonspor’un işi.

BIKTIM BU YALANLARDAN

Kenan İmirzalıoğlu, çekimleri Ekim ayında başlayacak Osmanlı Devleti’nin 1845’te büyük bir kıtlık yaşayan İrlanda’ya gemilerle gönderdiği yardımı konu alan ‘Kıtlık’ (Famine) filminde oynayacağı haberlerini yalanladı.

İmirzalıoğlu’nun “Haberim bile yok” dediği filmin haberini kim yaptı? AA. Yani devletin resmi haber ajansı. Kaynağı kim AA’nın? Filmin senaristi ve proje Müdürü Ömer Sarıkaya.

Ortada bir ‘yalan’ ya da ‘yanlış anlama’ olduğu kesin.

Fenalık geldi bana, bu tür ‘yalan’lardan.

GÜNÜN SÖZÜ

Vatan aşkı maya gibidir, sütü bozuk olanlarda tutmaz.