Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, Atatürk'ün emeklilik yıl dönümü üzerine açıklama yaptı.

Trabzon'un Türkiye'de en pahalı kent olduğunu söyleyen Bayraktar, şu açıklamalara yer verdi;

"Her yıl 30 Haziran’da kutladığımız Emekliler Günü Büyük Önder Atatürk’ün emekli olduğu gün 30 Haziran 1927’de emekliliğinin tarihini Emeklilerimiz kendine gün olarak kabul etmiştir.  Bugün itibariyle ülkemiz genelinde 11 milyon, Trabzon özelinde 135 bin emekli yaşamaktadır.
Trabzon Türkiye’nin en pahalı kenti olup, açlık sınırının altında 74 bin emekli yaşamaktadır.  Geçmişte gençliğinin en güzel yıllarını ülkenin imarında ve hizmetinde bulunmuş, geçmişin yorgunluklarını sırtlamış emeklilerimizin utanç ücretine laik görülmeden onurlu bir  döneminde sağlıklı ve anlı dik yaşaması ve gelecek nesillere enerjik görülmesi esastır. Onun içindir ki, emeklinin önündeki ücret engeli kaldırılmalıdır. Hasta katkı payı emekliden alınmamalıdır. 2000 sonrası İntibak gerçek manada yapılmalıdır.  Çalışan emekliden Sosyal Güvenlik Destek Primi tamamen kaldırılmalıdır. Yılda 2 defa yaşlılık hastalıkları ile mücadele eden emekliye ücretsiz ÇEKAP yapılmalıdır. Yaşlılar için uyum yasaları çıkartılmalıdır. Tüfe zamları ya gıda ürünlerinden alınmalı veya Seyyanen zam uygulamasına geçilmelidir.

“Emekli Devletin Aynadaki Resmidir” sözünün gereği olarak emekliye pozitif ayrımcılık sağlanmalıdır.

Bütün Emeklilerimizin 30 Haziran Emekliler Gününü kutlar, Bütün emeklilerimizin verdiği güvene layık olmak için bütün gücümüzle çalışarak ve Trabzon’da emekliyi kamuoyunda hatırlanması ötesinde saygı değer olmasını sağlayacağız.