İlk olarak Ankara'da başlayan ve bu durum Türkiye'de bir ilk olan etkinlikler ardından İstanbul'da da yapılmaya başlanmıştı. Türkiye'nin çok farklı şehirlerinde düzenlenen etkinlikler şimdi de Bursa'da yapılacak. Bursa Trabzon Dernekler Federasyonunun öncülüğünde yapılacak Trabzon Günleri etkinliğine yaklaşık 1 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 

10-14 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak etkinlikler için Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenlenen Başkan Nuri Uğurlu, burada dikkat çeken ifadeler kullandı. İlk olarak Federasyonun kuruluşunu ve amacını aktaran Uğurlu, gayelerinin Trabzon Markasını tanıtmak olduğunu kaydetti.
Uğurlu, "Yönetime geldiğimizde ilk toplantımızda Bursa'da Trabzon'un tanıtımı için Trabzon günlerinin düzenlenmesi adına karar aldık. Ve bu amaçla kolları sıvadık. Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüştük ve ilk defa Merinos Kültür Merkezi, bir şehrin yapacağı etkinliğe tam kapasite verildi. Bursa'da yapılan bu girişimlerin ardından Trabzon'da da girişimlerimiz sürdü ve buradan da tam destek aldık. Bizim amacımız Trabzon markasını burada ki hemşerilerimizle birlikte Bursa'ya taşımak. Etkinliğimize toplamda 1 milyon ziyaretçi gelmesini hedefliyoruz" dedi.