Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı’nda ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, 40 üzerinde ülke temsilcisinin katılacağı organizasyon için iyi bir ev sahipliğine hazır olduklarını dile getirdi. Birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Trabzon’un bu organizasyonu da başarıyla sonuçlandıracağını kaydeden Vali Kızılcık, “Trabzon, ülkemizde önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmıştır. Bu organizasyonu da alnımızın akı ile gerçekleştireceğiz. Organizasyonun ilimizde yapılmasında katkıları olan başta Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta ise, 15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon’da büyük bir organizasyon gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Demirci de, Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’na Türk-İslam Coğrafyası’ndan, mesleğinde üstün başarılar elde etmiş usta mühendis ve mimarların eserlerinin yarışacağı projelerle,Kurultaya renk katacağını ve yeni kurulacak şehirlere büyük ilham kaynağı oluşturacağını belirtti.