61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon'da büyük umutlarla açılan ancak sonrasında kapanarak atıl duruma düşen Ali Kemal Aktürk Maçka Hastanesi ile ilgili olarak ortaya atılan iddialara Maçka Belediye Bakanı Koray Koçhan, sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığı ile cevap verdi. Maçka Belediyesinin resmi facebook hesabından açıklama yapan Koçhan, hastanenin İmam Hatip Lisesine dönüştürüleceği iddialarına sert karşılık verdi. 

Kaçhan, “Maçka'da, Mehmet Aktürk Hastanesi kapatarak, İmam Hatip Lisesi açıyorlar..! Artık hastalar, Dua ile iyileştirilecek..!” şeklinde ki dedikodulara Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan sert dille cevap verdi. Başkan Koçhan, “Maçka’da İmam Hatip Lisesi yeri değişmeyecek. Mevcut İmam Hatip Lisemizin yan tarafına yeni İmam Hatip Ortaokulu temeli bu yıl içerisinde atılacak. Mehmet Aktürk Hastanesi şu anda kapalı olarak duruyor ve kullanılmıyor. Hayırsever işadamımız, sağlık bakanlığı ve Belediye protokolü gereği binanın mülkiyeti belediyemize kalıyor" ifadelerini kullandı. 

Koçhan, hastaneyi kendilerinin kapatmadığını ifade ederek şu şekilde devam etti: 
"Burada bizim hastane kapattığımız yok, kapanmış atıl bir halde duran binamızı biz Maçka’da barakalarda eğitim gören Anadolu Lisesi’ni bu binamıza taşıyarak modern bir Anadolu Lisesi yapmak istiyoruz. Kimse bilmeden Maçka ile ilgili lütfen dedikodu yapmasın. Vatandaşlarımız bu yalan yanlış dedikodulara kulağını kapasın. Herkes Koray Koçhan ve AK Parti’ye güvensin. Maçka çok daha iyi yaşanabilir bir ilçe olacak. Bizim işimiz dedikodulara cevap vermek değil, iş yapmaktır. Bunu da herkes görecek. Öte yandan bu yılda Esiroğlu merkezde kapalı spor salonu ve halı saha inşaatında başlayacağız”