Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ve ücretsiz olarak hizmet veren üniversiteye hazırlık kursuna katılan öğrencilere hazırlık seti kitapları düzenlenen törenle verildi. Dershane binası önünde düzenlenen törende öğrencilere seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Sebatkar oldukça, azim ve kararlılıkla çalıştığınızda başaramayacağınız iş yok. Kötü alışkanlıklardan da uzak durun. Sizleri geleceğe hazırlayan öğretmenlerinizi sayın ve onları çok sevin” ifadelerini kullandı.

Dershanede eğitim ve öğretim gören 863 öğrenciye verilen üniversiteye hazırlık kitap seti teslim törenine Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya,  Halk Eğitim Koordinatörü Kibar Bayraktar, idareciler,  öğretmen ve öğrenciler katıldı.



Törende öğrenciler adına bir konuşma yapan Ayşe Mayda, kendilerine her zaman sevgiyle ve ilgiyle yaklaşan öğretmenlerinden ve idarecilerinden memnun olduklarını kaydederek, kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Gümrükçüoğlu öğrencilerden çok çalışmalarını ve öğretmenlerini sevmelerini isteyerek, “Sizler sebatkar ve azimli oldukça dünyadaki bütün gençlerle rahatlıkla yarışabilirsiniz. Sizlere çok güveniyorum. Siz gençlerimiz şehrimizi, ülkemizi ve dünyayı devralacaksınız, insanlığa hizmet edeceksiniz. Bu bakımdan kendinize güvenmenizi sizden istiyorum. Sizlerden daha başarılı birisinin olmasını kabul etmenizi istemiyorum. Olabilir, siz bir defa okuduğunuzda anlayabilirsiniz, ben beş defa okuduğumda anlayabilirim. Önemli olan başaracağımıza inanıp kendimize güvenmemizdir. Bunun gereğini yerine getirmemizdir” diye konuştu.



Öğrencilere azim ve kararlılıkları çalışmaları halinde başaramayacakları iş olmadığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Allah (c.c.) buyuruyor ki, “İlmi dileyene, zenginliği dilediğime veririm” Neden zenginliği dilediğine veriyor sizce, insanları imtihan ediyor da onun için. Ama bakın çok önemli, ‘İlmi dileyene veriniz’ diyor. Peki ilmi dilemenin manası ne? Ben herhangi bir ilme sahip olmak için niyet edeceğim ve o dilemenin gereği olan çalışmayı, sebatkârlığı yerine getireceğim. Onun için şuandan daha geçi yok o sebatkârlığı uygulamaya hemen başlayın. Ben bu söylediklerimi kendi çocuklarıma da söylüyorum. Ancak söylemek, tavsiye etmek, anlatmanın ötesinde iradeyi ortaya koyacak olan onlar ve sizlersiniz. Yani siz kendi kararınızı vereceksiniz ve kendinize güvenerek yola çıkacaksınız. Azim ve kararlılıkla çalışacaksınız. İşte bunları yaptığınızda başaramayacağınız iş yok.” ifadelerini kullandı.

"Hepimiz öğretmenlerimizin eseriyiz "diyen Başkan Gümrükçüoğlu gençlerden öğretmenleri ile anne ve babalarını çok sayıp ve sevmelerini istedi. Gümrükçüoğlu, “Öğretmenlerin hakkı gerçekten hiç ödenmez. Öğretmenlerimiz kutsaldır. Onlar kuşaklarımızı geleceğe hazırlıyor. Bu anlamda gerektiğinde ailelerinden zamanlarından fedakârlık yapıyor. Hakikaten yeni nesil onların eseri olmaktadır. Bütün öğretmenlerimizin hürmetle ellerinden öpüyoruz'' ifadelerini kullandı.



Gençleri çok sevdikleri kadar onlara çok güvendiklerini de vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Onların geleceğimiz olduğunu, dolayısıyla onları sevdiğimiz kadar da güvendiğimizi ifade etmek istiyorum. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmelerine katkı sunmak amacıyla açtığımız bu kurslar ile gençlerimizin en iyi şekilde yetişmeleri için gayret gösteriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman gençlerimizin yanında olduk ve bu desteğimizi bundan sonra da sürdürmenin gayreti içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden istekte bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Birbirinizi seveceksiniz, birbirinize insan sevgisi ile yaklaşacaksınız, azimli olacaksınız, bugünün işini yarına bırakmayacaksınız. Bunun yanında sizden isteğim katiyetle sigara içemeyeceksiniz. Hatta sigara içilen yerlerde bile durmayacaksınız. Bir tıp doktoru olarak size bütün inancımla temin ederim ki sigara içenler mutlaka ya kalp ve damar hastalıkları ile veya kanserle karşılaşacaklar. Sizin kendinizi zehirlemeye hakkınız yok. Siz bu ülkenin ve insanlığın geleceğisiniz. Diğer kötü alışkanlıklardan da uzak durun. Bu milletin size ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Gümrükçüoğlu öğrencilere kitaplarını teslim etti. Daha sonra öğretmenler odasını ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, öğrencilerin en iyi şekilde yetişmeleri için gösterdikleri fedakarlıklardan dolayı teşekkür ederek her zaman öğretmenlerin emrinde olduklarını kaydetti.