Belediye ekipleri Fatih Devlet Hastanesi, Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek buradaki hastalara, hasta bakıcılara ve hastane personeline kandil simidi ikram etti ve kandillerini kutladı. Ekipler daha sonra Köşk Huzurevi, Bahçecik Sevgi Evleri ve Çimenli Sevgi Evi’ni ziyaret ederek burada kalanlara kandil simidi verdi ve kandillerini kutladı. Valilik binasını da ziyaret ederek çalışanlara kandil simidi ikram eden görevliler, kandil dolayısıyla toplam 5 bin simit dağıttı. 
Valilikteki kandil simidi dağıtımı sırasında çalışma toplantısından çıkan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ile diğer yetkililere de kandil simidi vererek kandillerini kutlayan ekiplere teşekkür eden Vali Yavuz, bu vesile ile tüm Müslümanların ve Trabzonluların Mevlid Kandili’ni kutladı.  
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 11 Aralık Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece Mevlid Kandili’ni idrak edeceklerini belirterek, “Âlemlere rahmet olarak dünyaya gelen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in doğum gecesi Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesajlar insanlık üzerindeki cehalet bulutlarını dağıtmıştır. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız. Bu gece İslam'ın yücelmesi, milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi, tabii afetlerden zarar görmemesi için Yüce Allah'a niyazda bulunmalıyız.” diye konuştu. 

Hastalara, hasta yakınlarına, sevgi evleri ve huzurevlerinde kalanların kandillerini,  kandil simidi dağıtarak kutlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Kandiller; insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Âleminin Mübarek Mevlid Kandili'ni tebrik eder, milletimize memleketimize hayırlar getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.