Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Teşkilatı, Onur Kurulu üyeleri, Partinin eski il başkanları, yöneticilerini bir araya getirerek, yeni bir çalışma başlattı. Konuyla ilgili olarak parti il binasında düzenlenen toplantıda bilgi veren İl Başkanı Yavuz Karan, basına kapalı olarak gerçekleştirilecek toplantıda bir kurul oluşturulacağını ve bu kurulun görev ve statüsünün belirleneceğini söyledi.

Karan, “Bundan sonra Trabzon ve Türkiye siyasetine bir yol haritası çizilecek, bu yol haritasında, burada bulunan ağabeylerimiz il yönetimi olarak bizim de eksikliklerimiz varsa, tavsiye ve görüş niteliğinde bize bunu aktaracaklar. Trabzon’da el ele omuz omuza, geçmişte yaşanan bir takım yanlış anlamalar ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak CHP’de tertemiz bir sayfa açmak istiyoruz. Burada tek hedefimiz, CHP’nin tarihindeki ilk büyükşehiri Trabzon olarak kazanıp, CHP’nin adını altın harflerle tarihe yazdırmaktır” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, konuşmasında AK Parti’yi eleştirerek partililerini birlik ve beraberlik içinde olmaya çağırdı. Karan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Son on yıldır Türkiye’yi bir siyasi iktidar yönetiyor. Geçtiğimiz günlerde büyük bir pişkinlikle 10. yıllarını kutladılar. Siyasi iktidarın en büyük becerisi yoksulluk üzerinden insanları yönetmek. 10 yıl önce birileri bize, ‘Cumhuriyet Bayramı’nı izin alarak kutlayacağız’ deseydi inanmazdık. Artık 10 Kasım’larda devletin polisiyle bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. CHP’liler olarak birlik ve beraberlik içinde Türkiye’yi bu siyasi anlayıştan kurtarmalıyız.”

CHP kadrolarının, partilerini iktidar yapmaya yeteceğini ifade eden Karan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu büyük değerleri kendi köşelerine çekilerek oradan bakmalarına izin vermeyeceğiz. Bu ağabeylerimize gerektiğinde parti adına emir vererek sahaya çekip, hep birlikte CHP’yi Trabzon’da yerel seçimlerde ve Türkiye’de iktidar yapacağız. Bu yaptığımız uygulama da Türkiye’nin 81 ili içinde bir başlangıçtır. Bunun tüm illerimize yayılmasını istiyorum.”

VOLKAN CANALİOĞLU’NUN GÖRÜŞLERİ
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, CHP adına olması gereken bir tablonun gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılanlara teşekkür etti. Canalioğlu, geçtiğimiz hafta TBMM Komisyonu’ndan geçen Büyükşehir Yasası’na da değinen Canalioğlu şunları söyledi:
“Gece-gündüz çalışarak çok acil durum var gibilerden, şehit cenazelerine gitmeye bile AKP karşı durarak büyükşehir yasasını Meclis’ten çıkardılar. Yine de büyükşehir Trabzon’umuza hayırlı olsun. CHP olarak bizleri, ‘büyükşehire niye karşısınız’ diye. Şunu iyi bilelim ve anlatalım ki, biz büyükşehire değil, bütünşehire ve getirmiş olduğu, sorun ve zorluklara karşıyız. Vatandaşlarımız mağdur olacağından karşı durduk."

“DEVLETİN ÜNİTER YAPISI TEHLİKEYE GİRİYOR”
Canalioğlu, devletin üniter yapısının bu yasayla tehlikeye girdiğini belirterek "29 ilde özel idareler kalkıyor. Valiler, koordinasyon merkezi yani yatırımlar başkanı haline getiriliyor. Yine 52 ilde de normal bugünkü sistem uygulanıyor. Bunların bu şekilde olması ülkemizin geleceği açısından Oslo’da alınan kararlar gereği Parlamento ve halka yansımış durumdadır. Bu çok önemlidir. Büyükşehire CHP’liler öncülük etmiştir. Ancak çeşitli sebepler ortaya sürdüler. Bu konuda daha önce çok büyük uğraşlar verdik ve imzalar topladık. Ancak baktığımız zaman Trabzon büyükşehir oldu. Mülki sınırlar birleşti. Trabzon’un coğrafi yapısı başka illere benzemez. 57 beldemiz kapanacak, 477 köyümüz de kapatılarak mahalleye dönüyor. Buranın yapısını en iyi bizler biliriz. Köylü Milletin Efendisidir’ yerine mahalle efendisidir diyeceğiz. Bu yasa içerisinde bazı illerde ilçeler kuruldu. Biz, ‘büyükşehir yasası yapılıyor, çoğunluk sizde ancak Trabzon’un merkezinde 305 Bin nüfusu var. Merkezde 2-3 ilçe olması gerekirken niye bir ilçe yaptınız dediğimizde, ‘külfet getirecek’ dediler. Diğer illerde kurulan ilçeler bu hükümete külfet getirmeyecek mi? Burada en büyük eksiklik Trabzon’un seçip gönderdiği AKP milletvekilinindir. Konuyla ilgili hiçbir görüş belirtmemişler, içişleri komisyonuyla görüşmemişler, genel kurul aşamasında hiç müdahil olmamışlar, birebir görüşmelerini yapmamışlar ve Trabzon’un gelişip büyümesi noktasında bir katkı sağlamamışlardır. Bunlara biz faydasız dememiz lazım. Bunlar Trabzon için faydasız milletvekilleridir. Orada fiziki ve sayı olarak koltuk doldurup oturuyorlar, ama ben 1.5 yıldır oradayım, Trabzon’un sorunlarını çözme noktasında bir fikir, öneri getirdiklerini görmedim. Sayın Bakan yoğun olabilir ama diğer 3 vekil hiçbir katkı koymamaktadır. Sadece CHP’yi eleştiriyorlar, çünkü CHP iktidara gelecek parti, bunu yaptıkları anketlerde onlar da gördü. Milletvekillerine sesleniyorum, sizi iktidar olarak seçenlere sahip çıkın ve göçü tersine çevirin, işsizliğe çözüm bulun, verdiğiniz sözleri tutun. Bu toplantının çok faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi
Toplantıda CHP’de, görev almış eski Milletvekilleri, söz almasının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya geçildi.