Ziyarette konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, TOKİ’nin Trabzon’a önemli katkılar yaptığını ve bunu yaparken kar gayesi gütmediğini kaydederek, Trabzon halkı adına TOKİ’ye teşekkür etti.

TOKİ’de görev alan tüm Başkanların Trabzon’daki yatırımların önünü açtığını dile getiren Gümrükçüoğlu, “TOKİ bir lira kar gayesi gütmeden bizim şehrimize katkıda bulunan bir kuruluş. Başka şehirlerde de bunu yapıyor. TOKİ hastane yapıyor, kentsel dönüşüm yapıyor, karakol yapıyor, stad yapıyor. Bu anlamda Türkiye’nin bir çok  önemli yatırım kalemlerinin altında TOKİ’nin imzası var. Bugünde Trabzon’da devam eden kentsel dönüşümlerde TOKİ ile birlikte ortak çalışma yürütüyoruz. 18 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek olan Akyazı Stadı’nın yapımını da Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle TOKİ yaptı. Tüm bu hizmetler için Sayın TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca TOKİ’de görev yapmış olan önceki Başkanlarımıza da Trabzon’a kazandırdıkları hizmetlerden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’da Trabzon’a en iyisini yapmak için gayret gösterdiklerini kaydederek, "Burada olmaktan sevinç duyuyoruz. Elimizden geldiğince hepimiz gayret ediyoruz. Allah razı olsun, herkes samimiyetle bu şehre hizmet etmiş. Erdoğan Bayraktar Bey'de Trabzon'a elinden geleni yapmıştır. Biz de onu inşallah geliştirerek ve yeni bir felsefe katarak devam ettireceğiz. O günkü gayret olmazsa biz bugünkü işleri yapamazdık. Bugünkü gayret olmazsa bizden sonra gelecekler daha iyisini yapamaz. Trabzon geçmişe baktığımızda, biz çocukluğumuzdan beri burada doğup büyümedik ama buraya her yıl geliyorduk. AK Parti iktidarı ile bütün şehirlerimiz ileriye gitti. Trabzon da geçmişe bakıldığında kesinlikle ileriye giden bir şehirdir. TOKİ'nin, Karayollarının, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işlerle gelişen ve modernleşen bir şehirdir. Birilerinin gelip para harcaması için şehrin yaşam alanlarının olması lazım. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız Zağnos Vadisi geçmişte sokaklarından geçilmeyen bir yerdi ve şimdi yeşil alan oldu. Tabakhane Vadisi’nin de projesi yapıldığında burası eşsiz bir yer olacak. Ayasofya Camisi'nin çevresi yeşil alan oldu. Çömlekçi’de hak sahipleri ile anlaşmalarımız hızla sürüyor. Burası bizim şehrimiz Büyükşehir Belediyesi ile beraber yapacağımız projelerle şehre vizyon katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.