Başkan Tosun, büyükşehirle birlikte Trabzon’da her alanda gelişmeler yaşanacağını ve bu durumun da en çok gençlere yarayacağını kaydederek, bölgede çok önemli bir yere sahip Trabzon’un büyükşehirle birlikte çağ atlayacağını söyledi.

Başkan Tosun, son yıllarda dünyadaki gelişmelere paralel olarak, toplumun beklentilerinin arttığını ve ihtiyaçların çeşitlendiğini kaydederek, “ Belediyelerin hizmetleri her alanda çeşitlilik gösteriyor. Bu nedenle kaynak ihtiyaçları artıyor. Büyükşehirle birlikte Trabzon, yüksek tutarda kaynağa kavuşacağından vatandaşlara daha etkin hizmetler verilebilecek. Kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasıyla şehrin sosyo-ekonomik durumunda pozitif değişikliklere yol açacağından gençlerde bu durumdan daha çok yararlanma imkânına kavuşacaklardır. ‘Marka kent Trabzon’ için büyükşehir olmak her alanda olduğu gibi gençlik alanında da çok önemli bir adımdır. ” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir belediyesinin bir genci olarak, belediyenin sahip olduğu fırsatlardan daha çok yaralanabileceklerinin altını çizen Tosun, “ Belediyecilik bir hizmettir. Bizler de belediye ile gençler arasındaki köprüyü oluşturmaktayız. Gençlere her alanda imkanlar sağlamak bizim görevimiz. Onlara ön ayak olmalıyız, büyükşehir belediyesi olduk deyip köşeye çekilemeyiz. Daha fazla canla başla çalışacağız. Trabzon'un çoktan hak ettiği büyükşehir olma hakkını gençlere samimiyetle yaşatmalıyız. Bugün itibariyle 7000 üyeye ulaştık. Bu Türkiye genelindeki gençlik oluşumlarının ulaşamadığı bir sayıdır. Bu rakam gösteriyor ki Trabzon Gençlik çalışmaları alanında da büyükşehir olmayı çoktan hak etmiştir” diye konuştu.