oplantıda gündem maddeleri görüşülüp komisyonlara havale edilirken Başkan Çebi ilçede gerçekleşen ve gerçekleşmesi planlanan projelerin gidişatı hakkında bilgi verdi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yapmış olduğu açıklamada; ''Sahilde çalışmaları devam eden 4. etap projemiz en kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Kentsel dönüşüm projesi için çalışmalarımız devam ediyor.  

Bu projeyle birlikte Araklı'da yeni bir çarşı oluşturacağız. TOKİ II. Etap projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Blokların yapımı devam ediyor en kısa sürede hak sahipleriyle buluşturacağız. III. Etap için yine yoğun talep alıyoruz. İnşallah bununla ilgilide gerekli çalışmayı başlatacağız. Yüksek okulumuz öğrencileri ile bir araya geleceğiz. Yine Yüksek okulumuzun yan tarafına bir ilkokul kazandırdık. Temel çalışmaları devam ediyor. Araklı-Dağbaşı 55km'lik yol için çalışmalarımız sürüyor. İlçemizin ticari akışını geliştirecek bu önemli projenin gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.

 İlçemizde öğrenci yurdu yok. Bununla ilgili Trabzon Kredi Yurtlar Kurumu Müdürümüzle beraber bir çalışma başlatacağız. Öğrencilerimizin eğitim-öğretim hayatlarını sıkıntısız geçirmeleri bizler için son derece önemlidir. Kumlama arazimizi Sağlık Bakanlığına tahsis ettik. Burada Geriatri ve Palyatif Yaşam Merkezi Projemizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da bu arazi üzerinde yaşlı bakım merkezi projesi olacak. Orman ve Tarım Binalarının yapımları devam ediyor. Belediyemize iki adet yeni makine daha kazandırdık yakında faaliyete sokacağız. Araklı'da güzel şeyler oluyor ve ilçemiz gelişmeye devam ediyor. Projelerimizin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'ya ve Trabzon Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.