Sürmene Erbakan Vakfının organize ettiği geceye Sürmene  Erbakan Vakfı Başkanı Hakan Aydın, Trabzon Başkanı Ahmet Ziya Akıntürk, SP il eski başkanı Mahmut Çizmecioğlu ve Erbakan Vakfı Bölge Başkanı Ümit Çebi selamlama konuşması yaptılar. Fatih Erbakan Kürsüde Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan Hocamızın Türkiye’de bugün olan olayları bundan seneler önce tahmin ettiğine değinerek, “Erbakan Hocamızın vefatının üzerinden 6 sene geçmesine rağmen Erbakan Hocamızın adını duyup bu salonları doldurdunuz. Erbakan Hocamızı andığımız bu programı “Aldanmayan ve Aldatmayan Erbakan” sloganı ile yapıyoruz. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Bunun 40 tane sebebi vardır. Erbakan Hocamız, 1992’de Mecliste yaptığı konuşmada bugün Suriye’de, Irak’ta, Türkiye’nin Güney Doğusu’nda ve dünyada yaşanan olayları televizyon ekranlarından seyredermişçesine 25 sene önceden anlatıyor. Irak’ı ABD işgal edecek. Saddam devrilecek. Oradaki terör örgütleri Türkiye’nin başına bela edilecek diye saptamaları doğru çıkmıştır.

Suriye, Irak parçalanacak, Türkiye’den kopartılacak parça ile oradan kopartılan parçalar birleştirilerek sözde bağımsız bir Kürdistan kurulacak. Ardından büyük İsrail’in temelleri atılacak. Türkiye ile İran birbirleriyle savaştırılmak istenecek. Erbakan Hoca’mızın bundan yıllar önce anlattığı olayların bugün gerçek olduğunu görüyoruz” dedi. Okullar İçin Uyarmıştı “Erbakan Hocamız, 15 Temmuz’u 30 sene önce söyledi. Bu yapılanma ile ilgili olarak, ‘Eğer çocuğunuzu bunların dershanesine gönderirseniz bu çocuklar yarın bir gün Siyonizm’in askeri olur’ diyordu. Erbakan Hocamız bu yapılanma ile ilgili herkesi uyardı. O zamanlar Erbakan Hocamıza ‘hocam amma da yaptınız’ diyorlardı. ‘Bunlar ibadetlerini yapıyorlar öyle şeyler yapmazlar’ diye Erbakan Hoca’ya söyleniyorlardı. 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda merhum liderimizin ne bir eksik ne de bir fazla söylemediği ortaya çıktı. CIA, Mossad, dış güçlerin emriyle bilerek veya bilmeyerek o kalkışmaya yeltendiler. Erbakan Hocamızın dediği gibi sonunda Siyonizm’e askerlik yaptılar. İşte bütün bu gerçeklerden dolayı biz Erbakan Hocamıza ‘aldanmayan ve aldatmayan Erbakan’ lider diyoruz. Elhamdülillah Erbakan demek aldanmayan ve aldatmayan lider demektir. Milli Görüş yolundan ayrılmayanlar, bu yolda yürüyenler aldanmışız diye dizlerini dövmezler.  

Çağ Kapattı Çağ Açtı Erbakan Hocamız baharı başlatan bir çiçektir. Bunu süslü bir slogan olsun diye söylemiyoruz. Erbakan Hocamız Milli Görüş hareketini başlatarak Müslümanların zihninde bir çağı kapattı yeni bir çağı açtı. Milli Görüş hareketi başlamadan önce Türkiye’nin kalkınmasının yolu Batı’da görülüyordu. Ne kadar Batı’ya yaklaşırsak, Batı’nın değerlerini ne kadar kabul eder ve bu değerlerle hareket edersek kurtuluruz deniliyordu. Ancak Erbakan Hocamızın Milli Görüş hareketini başlatması ile, kurtuluş Batı’da değil, kendi milli değerlerimizdedir kendi değerlerimizdedir, kendi ruh kökümüzdedir anlayışı hakim oldu. Erbakan Hocamızdan önce, bizim dostlarımız ABD’dir, Avrupa’dır ve hatta İsrail’dir denilirken, Erbakan Hocamız hayır bizim dostlarımız bunlar olamaz. Domuzdan post, siyonizmden dost olmaz dedi. Bizim asıl dostlarımız, kardeşlerimiz İslam dünyasıdır. Biz kurtulmak ve Yeni Bir Dünya kurmak istiyorsak yüzümüzü Batı’ya değil İslam Alemine dönmemiz anlayışını hakim kıldı.’