Sözlerine; ‘’Yarın yapılacak son toplanma için kardeşlik hukukundan tüm Trabzon'un pay alması düşüncesine’’ vurgu yaparak başlayan Çakıroğlu,  Türk milletinin hain bir kalkışma ile muhatap olmak zorunda kaldığının altını da çizdi.

15 Temmuz Darbe girişimini; ‘’Tarihsel kinleriyle hareket eden dış unsurlar ülkemizdeki işbirlikçileri ile Türk devletinin bölünmez bütünlüğüne ve yüce milletimizin canına kast etmiş, ancak Türk milletinin büyüklüğünü, Türk polisinin kahramanlığını, Türk ordusunun çok büyük kısmının milletinin yanında olacağını hesaba katmayıp kazdıkları çukurda boğulmuşlardır.’’ sözleriyle yorumlayan Davut Çakıroğlu; bu süreçten sonra dost ve müttefik bilinen bazı ülkelerin de böyle bir olayı hala kınayamamasını da kafa karıştırıcı bulduğunu belirtti.

Bu süreç siyaset üstü bir durumda oluşmuştur!

En ufak bir istikrarsızlığı fırsat bilenlerin karşısında Türk milletinin duruşunun Tarih boyunca olduğu değişmeyeceğini ve daha da artarak süreceğini vurgulayan Çakıroğlu, bu darbe girişiminin de siyaset üstü bir durumda oluştuğunun altını çizdi.

Bu durumun bir gereği olarak, kalkışmanın ilk saatlerinden itibaren MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bir insiyatif aldığını ve bir an tereddüt etmeden devletin ve milletin yanında durduğunu söyleyen Çakıroğlu, bu hain kalkışmanın kabul edilemez olduğunu dosta düşmana haykırdıklarını sözlerine ekledi.

 

Birlik tevhit demektir!

Davut Çakıroğlu, gelinen bu noktada, özellikle dış tehdit algısının daha net hissedildiği bu günlerde tarihsel düşmanlarımızın ülkemizde olası bir iç savaş, iç huzursuzluk ya da buna benzer senaryolar hazırlamak istediklerini vurguladı. Böyle bir ortam içerisinde MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Yenikapı cevabının bu dönemin siyasi hesapların yapılacağı bir dönem olmadığını, devletin bekasının üstünde hiçbir şeyin olamayacağına güzel bir örnek olduğunun en iyi örneğidir dedi.