ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, uzun yıllardır atıl vaziyette kalan Sürmene Çamburnu tersane alanını nasıl kullanacaklarına dair bir fikir birliğine varamadıklarını söyledi. Baş, “Net bir kararımız yok. Değişik fikirler var. Hala müzakere ediyoruz” dedi. 

Oluşmuş Bir Karar Yok

YÖRESEL taleplerin önemli olduğunu belirten Baş, “Buranın biran önce harekete geçirilmesi isteniyor. İstihdam ve üretime katkı sağlaması için arkadaşlarımızın değişik önerileri var. Değerlendiriyoruz. Oturup bu konuları yeniden istişare edeceğimizi düşünüyorum. Oluşmuş bir karar yok” dedi. 

Geciken Bazı Kararlar Var

TAHSİS hukukunu yok sayamayacaklarını ancak geciken bazı kararlar olduğunu belirten Baş, sorunun karşılıklı anlayış içerisinde çözümüne çalışılacağını ifade etti. Tersaneciliğin kısa zamanda yeniden hareketlenmesini beklemediklerini belirten Baş, “Bu yüzden tartışıyoruz” dedi.

Gürdoğan’ı Kınıyorlar!

ÖTE yandan Çamburnu tersane alanının biran evvel atıl halden kurtarılması için mücadele veren DKİB Başkanı A. Hamdi Gürdoğan’ın Çebi Şirketler Grubu’na yönelik eleştirileri ilgili şirketin ilginç tepkisiyle karşılaştı. Çebi Şirketler Grubu, gazetelere verdikleri paralı ilanla Gürdoğan’ı kınadı. günebakış, ilanı yayınlamayı reddetti.

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş uzun yıllar boyunca atıl bir vaziyette kalan Sürmene Çamburnu Tersane Alanını nasıl kullanacaklarına dair bir fikir birliğine varamadıklarını söyledi. Baş, “Sürmene Tersanesi’nin nasıl kullanılacağıyla ilgili net bir karar yok. Hala müzakere ediyoruz, değişik fikirler var” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyarette konuşan Bakan Yardımcısı Baş tersane alanıyla ilgili başka amaçlara yönelik talepler olduğunu belirterek, “Şu anda bunları değerlendiriyoruz. Tersane alanı olarak orası özel sektöre verilmiş ve belli bir yatırım da yapılmıştır. Yatırımları yok saymamız mümkün değil. Ama onlarla oturup bu konuları yeniden istişare edeceğimizi düşünüyorum. Yöresel baskılar sonucu burası bir an önce harekete geçsin, istihdama üretime katkı sağlasın gerekçesiyle arkadaşlarımızın değişik önerileri var. Değerlendiriyoruz. Oluşmuş karar yok” dedi.

HENÜZ NETLEŞMİŞ BİR KARAR YOK

Tersane Alanı’nın Aktarma İstasyonu olması yönünde teklifler olduğunu kaydeden Bakan Yardımcısı Baş, “Değişik fikirler var. Bunları tam değerlendirmeye çalışacağız. Henüz verilmiş bir karar yok. Zira orada yapılmış bir yatırım var. O hukuku da yok saymamız mümkün değil. Ama geciken bazı kararlar var. Karşılıklı anlayış içerisinde sorunu çözmeye çalışacağız. Tersaneciliğin çok revaçta olduğu bir dönemde bu yatırıma başlamıştık. Çok da faydalı bir yatırım olmasına rağmen daha sonra dünya genelinde bir takım tersanecilikteki gerileme duraklama nedeniyle aksamalar oldu. Bu aksamalar ilelebet devam etmeyecek. Belli dönem sonra hareketlenir. Kısa sürede hareketlilik döneminin başlayacağını ummuyoruz. Bu yüzden bunu tartışıyoruz” şeklinde konuştu.