İsrail'in bir camide içki festivali düzenleyecek olmasının kabul edilecek bir durum olmadığını belirten Bekir Karakış yaptığı açıklamada, tüm Müslümanları bu girişimi engellemeye davet etti. Müslümanlara düşmanlıkta sınır tanımayan İsrail'in bir camide böyle bir iğrençliğe imza atmaya hazırlanması kabul edilemez olduğunu dile getiren Karakış, "Böyle bir girişim alçaklıktır. Mabetler dinlerin kutsal mekanlarıdır. Savaşlarda dahi bu mekanlara dokunulmaması gerektiğini tarih şahit olmuşken, mabetlerde özellikle de Müslümanlar için çok önemli bir mekan olan camide böyle bir festivali yapmayı değil, düşünmeyi bile şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.

Karakış, şöyle devam etti: "Nasıl ki Yahudilikte Havra (Sinagog), Hristiyanlık'ta Kilise ibadet yeri ve önemli bir mekan ise, cami de İslamiyet'te ibadet yeridir ve önemlidir. Bu mekanlara seviyesizlik ve saygısızlık yapılmasının kabul edilemez bir aymazlıktır. Camide içki festivalinin bir an önce engellenmesi gerektiğini ifade etmek isterim.

Basına yansıdığı şekliyle İsrail'de bir belediyenin Beersheba Camii'nde içki festivali yapma girişiminin İsrail Hükümeti tarafından derhal engellenmesi gerekmektedir. Tüm Müslümanları da bu olayın üzerinde durmaya ve bunu engelleme için girişimde bulunmaya davet ediyorum."