61SAAT HABER SERVİSİ

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar'dan boşalan Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve başlayan İdris Güllüce'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Erdoğan Bayraktar'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlık görevinden ayrılmasının ardından bakanlık birimlerine başlayan Trabzonlu bürokrat kıyımının ardından Trabzonlu öğrencilere bakanlık tarafından verilen bursların kaldırılmasına Canalioğlu bugün yapılan TBMM toplantısında tepki gösterdi.

CANALİOĞLU, "BENDE DADAŞIM, ÇIRÇIL'LIYIM"

TBMM Genel Kurulu'nda, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'nda değişiklik yapan yasa tasarı üzerindeki görüşmelerde söz alan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, İdris Güllüce'ye "Niye bizim bürokratlarımızı görevden alıyorsunuz? Bunların suçları ne? 25 tane bürokratı görevden aldınız. Bu yetmiyor, 180 tane öğrencimizin burslarını kesiyorsunuz. Günah değil mi? Burada gelip hekimlenmenin Erzurum Dadaş hekimliği yapmanın bir anlamı yok." dedi bunun ardından Erzurumlu vekillerin tepkisi üzerine, "Bende Çırçıl'lıyım. Dadaşım, Erzurumluyum" diye cevap vermesi herkesi şaşırttı

Canalioğlu'nun burs konusundaki iddialarına da cevap veren Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu konuda aldığı kararı anımsattı. Güllüce şöyle devam etti:

"Demişiz ki 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüksek lisans ve doktora bursu versin.' Ortaokul ve liseyi başka kurumlar versin. Bize şehircilik, çevrecilik uzmanları lazım. Bunların yüksek lisans, doktora yapması lazım. Dolayısıyla karar almışız, 'Bundan böyle bir hiç kimseye burs vermeyeceğiz. Üniversitelere müracaat etmişiz, 'bize öğrenci gönderin' diye. Bizim verdiğimiz alanlarda doktora, yüksek lisans alanlarında yetişmiş insana ihtiyacımız var. Yüksek lisansa 600, doktoraya 900 lira burs vereceğiz. Bunun yanlış tarafı neresidir? Bu burs alanlar sadece bir şehirden ise o zaman 'Niye sadece bir şehirden' diye ben size soru sorarım. 

İlime verdiğim hizmetlerden dolayı, Türkiye'nin 81 iline eşit davrandığımdan dolayı, üniversite ve akademisyenleri desteklediğimden dolayı beni kutlamalıydınız.

Bizim Trabzon ile derdimiz olur mu? Bizim dünyanın insanı ile derdimiz olmaz. Trabzon'da yerel gazetelere yazı yazdırıyorsunuz, 'Trabzon düşmanlığı' diye. Yakışıyor mu size? Sizi kınıyorum."

SİZİ KINIYORUM

Tekrar söz alan Canalioğlu, "Kızmanın bir anlamı yok. Trabzonlular asla bölücülük yapmamıştır. O zaman sizden önce yapılan bu işlere soruşturma açtınız mı suç duyurusunda bulundunuz mu? Madem bir önceki Bakan bu işleri yaptı siz ne yaptınız bu konuda, suç duyurusunda bulundunuz mu? Ben sizi kınıyorum" diye konuştu.

Canalioğlu ayrıca, Trabzon'daki gazetelere kendisinin bir şey yazdırmadığını ifade etti.