Trabzonlu iş adamı TTSO Meclis Üyesi Ekrem Çapkınoğlu, Jadarma’nın 178. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çapkınoğlu, “Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlama misyonunu emniyet teşkilatımızla birlikte yüklenmiş bir diğer köklü kurumumuz olan jandarmanın 178. kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz.
Vatan savunmasında, bölünmez bütünlüğümüzün korunmasında, ülkede huzur ve güvenliğin sağlanmasında üstün bir hizmet anlayışıyla görev yapan Jandarma Teşkilatımız, iyi yetiştirilmiş ve çağın gereklerine göre donatılmış personeli ve üstün vazife bilinci ile milletimizin güven ve takdirini kazanmıştır” ifadelerini kullandı
Çapkınoğlu, mesajına şu şekilde devam etti: “İki asra yaklaşan geçmişiyle jandarma teşkilatımız, kırsal alanda ve geçtiğimiz yıl değiştirilen yapısıyla da gerektiğinde şehirlerimizde, kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde; suçun önlenmesi, suçluların yakalanması ve adalete tesliminde üzerine düşen görev ve sorumlulukların bilinciyle gayret ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürmektedir.
Jandarma Teşkilatımızın 178. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz Vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum”