Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde çay ocağı işleten Ferhat Erdoğan (35), çay satarak kazandığı paralarla mahallede bulunan 11 yavru köpeği besliyor.

Mahalle sakinlerinin "köpeklerin sponsoru" diyerek espri yaptığı Erdoğan, yalnızca köpekleri değil, yaptıkları barınakta kuşları da beslediklerini söyledi.

Henüz bir aylık olan yavru köpekleri "zorunlu" oldukları için baktıklarını ifade eden Erdoğan, yaptığı işi "insanlık vazifemiz" diye tanımladı.

Yavru köpeklere, annelerinin sütünün yetersiz olması nedeniyle bakkaldan süt, kasaptan et artığı alarak verdiklerini kaydeden Erdoğan, kendisinin köyde olmadığı günlerde de mahalle sakinlerinin köpekleri mutlaka yedirdiğini söyledi.

"ÇAY OCAĞINDAN 2-3 ÇAY PARASI DA KÖPEKLERE DÜŞÜYOR"

Yavruların ilk doğduklarında 13 adet olduğunu fakat daha sonra bu sayının 11'e düştüğünü dile getiren Erdoğan, "Çay ocağından 2-3 çay parası mutlaka köpeklere düşüyor. Kazandığımızın bir kısmı ile köydeki bakkaldan köpekler için mutlaka süt falan alıyoruz. Kendi çabamızla hayvanları hayatta tutmaya çalışıyoruz. Burası sonuçta bir köy" dedi.

Toplam 5 mahalleden oluşan Zigana köyünün Çarşı mahallesinde ki mütevazi çay ocağında geçimini sürdüren Erdoğan'ın hayvanlara karşı olan bu ilgisine karşılık, yavru köpekler de bulundukları bahçeye girdiği anda Erdoğan'ın ayaklarına dolanıyor.

Köpeklerin bakımını kendi kendilerini besleyinceye kadar devam ettireceklerini belirten Erdoğan, "Köyde çok sayıda köpek var. Köyün 5 mahallesinde de hemen hemen buradaki gibi. Ortalama 50 civarında yavru köpek var. Her mahalledekini mutlaka o yörenin sakinleri bakıyor" diye konuştu.

"KÖPEKLERİN SPONSORU"

Köyde arkadaşlarının kendisine "köpeklerin sponsoru" diye takıldıklarını fakat herkesin de yavru köpeklere yardımcı olmaya çalıştığının altını çizen Erdoğan, köpeklerin yanısıra kuşlar için de barınaklar oluşturduklarını belirterek, "Herkes elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Köpekler için günde 3-4 kutuyu bulan süt aldıklarını dile getiren Erdoğan, sabah akşam süt verdikleri hayvanlara ayrıca su da verdiklerini belirterek, "Annelerinin sütü bunlara yetmiyor. O yüzden biz dışardan takviye yapıyoruz." ifadelerini kullandı.