Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Tiyatro yarışmasında bir ilk yaşandı, Trabzon ve Rize Gençlik Merkezleri, “Çaycı” ve “Filar” adlı oyunlarıyla Karadeniz Bölge Birinciliğini paylaştı.

Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampında 17 ilin katılımı ile gerçekleştirilen Karadeniz Bölgesi Tiyatro Yarışmasına yazarlığını Yusuf Koçhan, yönetmenliğini ise Osman Gümrükçü’nün yaptığı “Çaycı” adlı komedi oyunu ile katılan Trabzon Gençlik merkezi ekibi, jüri ve izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Birbirinden güzel oyunların katıldığı yarışmada rakiplerini geride bırakarak birinciliğini Rize ekibi ile birlikte paylaşan Trabzon Gençlik Merkezi ekibi, 18 Mayıs 2017 tarihinde Ankara ilinde 7 bölgenin katılımı ile düzenlenecek olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

"Çaycı" adlı oyunun senaryosunu yazıp başrolünde oynayan Yusuf Koçhan, “Bu süreçte ekip arkadaşlarımla beraber çok çalıştık, eğlendik. Birinci olarak onca emeğimizin karşılığını almak da çok sevindirici oldu.  Heyecanımız bitmeden Ankara’daki Türkiye finali için çalışmalara hemen başladık” dedi. “Fular” adlı oyunu ile zirveyi payaşan Rize Gençlik Merkezi ekibi de yarışmanın favorilerinden gösteriliyor.

Tiyatroya emek veren bütün ekipleri tebrik eden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, "Kültürümüzün önemli bir parçasını teşkil eden tiyatronun gençlerimiz arasında yaygınlaşması, benimsenmesi ve gençlerimizin sanata sahip, kendini ifade edebilen bireyler olarak yetişmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro Yarışmasında Trabzon Gençlik Merkezi oyuncularımız 17 ilin katıldığı bölge yarışmasında ortaya koydukları performans ile birinci oldular.  Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceklerine yürekten inanıyorum“ diye konuştu.