Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay alımlarında yaşanan plansızlığın ve izdihamın önüne geçmek için randevulu sisteme geçileceğini açıkladı.

Sütlüoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çok yeni ve ciddi altyapı gerektiren 'Çayda randevulu alım sistemi' projemiz üzerinde önemle duruyoruz. Altyapı çalışmalarına şimdiden başladık. Geçen yıl 3 ilde bulunan 3 ayrı fabrikada bu uygulamayı denedik. Bu sene ise 46 fabrikamızın tamamı ve her fabrikamızın 6 çay alım yerinde bu uygulamanın yapılması adına fabrika müdürlerimize bilgilendirme yaptık. Önümüzdeki sezon tüm gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayarak çayda randevulu sisteme geçmek istiyoruz. Çay kampanyalarında üreticinin kısa sürede çay verme isteği ve meydana gelen izdihamları önleme adına bu sistemin büyük yarar sağlayacağını düşünüyoruz. Biz vatandaşa şu saatten gelerek çayını satmasını söyleyeceğiz. Üretici de o saatte gelerek çayını satacak. Kotası 1 ton olan üreticimiz randevulu sistem sayesinde çayını 3 günde, 3 ton kotası olanlar 5 gün, 5 ton kotası olanlar 7 günlük sürede çayını satabilecek. Bu sayede kurum olarak rahat çay alabileceğiz. Üreticimiz de çok rahat bir şekilde çayını satabilecek" dedi.

Sütlüoğlu, 2. sürgün yaş çay alımlarında dekor başına 350 kilogram olan alım kotasını 375 kilograma çıkarttıklarını belirterek,

"İlk sürgünde 350 kilogram olarak belirlediğimiz kota uygulamasını ikinci sürgünde dönüm başına 375 kilogram olarak belirledik.

İkinci sürgünde bugüne kadar 727 ton çay aldık. Fabrikalarımızda ikinci sürgünde tam kapasite çay alımları yapılıyor. Herhangi bir aksama ya da mağduriyet söz konusu değil.

Her fabrikamızda günlük 7 bin ton civarında yaş çay işliyoruz" diye konuştu.