Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Rize Basın Merkezi'nde düzenlediği basın açıklamasında fuar programlarını, yaş çay alımlarını ve ödemelerini değerlendirdi.

Sütlüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda üreticiden alınan yaş çayların karşılığının bir ay sonra ödendiğini belirterek ilk üç ayda alınan yaş çayların karşılığı olarak yaş çay üreticilerine 466 milyon TL ödendiğini belirtti. Sütlüoğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grup Başkanı Dr. İsmail Safi'nin organizesinde Makedonya'da düzenlenen programa katıldıklarını belirterek bu gezi sırasında Türk çayının tanıtımı ve Pazar bağlantıları açısından önemli temaslar sağladıklarını vurguladı. Makedonya'nın Sovyetler pazarına açılmak için önemli bir sıçrama merkezi olduğunu da belirten Sütlüoğlu, Makedonya'dan önce Cidde fuarına katıldıklarını Makedonya'dan sonra ise Moskova'da düzenlenecek olan fuara katılmayı hedeflediklerini söyledi.

3. sürgün alımlarının hızla devam ettiğini belirten Sütlüoğlu, "Üçüncü sürgün alımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Birinci sürgünde 218 bin, ikinci sürgünde 242 bin ve devam eden üçüncü sürgünde de 142 bin olmak üzere toplamda üreticimizden 602 bin ton yaş çay aldık. Hedefimiz çay sezonunu 650 bin ton ile kapatmaktır. Aldığımız çaylara karşılık 129 bin ton kuru çay stokumuz var. Bu stoklarımızdan 66 bin tonunu sattık" dedi.