Akman, yaptığı yazılı açıklamada, 17 yıl devam eden budama projesinin bu yıl sona ermesinin ardından derneklerinin her yıl 10'da bir oranında budama ve tam tazminat uygulaması yapılarak budamanın uzatılması gerektiği yönünde görüş belirttiklerini ifade etti. 

Budamanın doğru uygulanmasının, kaliteli sürgün elde etmede üreticiler ve bölge için vazgeçilmez olduğunu savunan Akman, şunları kaydetti: 
"ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, budamanın uzatılması için hazırlanan projenin Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini açıkladı. 10 yıl sürecek proje ile çaylık alanlarda her yıl 10'da bir oranındabudama yapılacak. Projelerin sağlıklı uygulanabilmesi için çay bölgesindeki coğrafi yapı, bölge halkının kış döneminde köylerde olmaması, iklim şartları, istihdam sağlamak gibi nedenler göz önüne alınarak bin 500-2 bin dekara 2 kişi olmak kaydıyla teknik personelin görevlendirilmesi yapılmalı. Hazine kaynaklı yürütülecek projenin  ÇAYKUR'un bünyesindeki teknik personelle sürdürüleceği açıklandı. Ancakprojenin sağlıklı yürütülmesi için fabrikalardaki mevcut teknik personel sayısı yeterli değildir. 5620 sayılı kanunda değişiklik yapılarak, ÇAYKUR'da 2007 yılından itibaren istihdam edilen ve mevsimlik çalışanÜniversite mezunu çay eksperleri projede görevlendirilmelidir. ÇAYKUR, yetkililerinin ve siyasilerin çözüm noktasında girişimlerini bekliyoruz."