Haziran ayından itibaren eşlerinin Türkiye'ye dönememesi üzerine tedirgin olduklarını ve mağdur olduklarının belirten Türk işçilerin Ordu'nun Fatsa ilçesindeki eşleri seslerini duyurmak için yetkililerden yardım istediler. Başvurdukları yetkililerden bir cevap alamadıklarını belirten işçiler Başbakan ve Cumhurbaşkanı'ndan yardım istediler. 
Eşinin Çeçenistan'da çok mağdur olduğunu belirten Semiha Kürekçi, "Eşim Dursun Kürekçi ve oğlum Savaş Kürekçi, Haziran ayında arkadaşlarıyla birlikte çalışmak için bir Türk firması aracılığıyla Çeçenistan'a gitti. Orada Çeçenistan yetkilileri tarafından rehin tutuluyorlar. Ben eşim ve çocuğumun kurtarılmasını istiyorum. Eşim ve çocuğumla gizli gizli arayarak bizimle irtibata geçiyor ve bizlerden yetkilileri ulaşıp kendilerini kurtarmaları için yardım istiyorlar. Ben eşim ve oğlumun biran önce
kurtarılmasını istiyorum. Oğlum Savaş, şuan için asker kaçağı gözüküyor. Oğlumu askere göndermek istiyorum. Buraya gelmeleri için konsolosluğa başvurdum. Yetkililer lütfen bizlere yardım etsin. Mağdur durumdayız" dedi. 
Bir başka mağdur eş Şükire İnal ise, "Bizler çok zor durumdayız. Eşim Bekir İnal'ı artık oradan kurtarsınlar. Çocuklarımız ve bizler çok mağduruz. Ailemiz perişan ve bizlerde eşimin biran önce buraya gelerek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Yetkililerin biran önce bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Başbakanımız ve hükümet yetkililerde lütfen bizim mağduriyetimizi gidersinler. Eşlerimizi merak ediyoruz" diye konuştu. 
Eşini çok merak ettiğini ifade eden Hülya Yıldız da, "Eşim Zeki Yıldız haziran ayında çalışmak için Çeçenistan'a gitti. Belli bir zaman sonra maaşını alamadığını ve çok mağdur durumda olduğunu belirtti. Şimdi çalıştığı firmanın parasını ve kendilerini tehdit ettiklerini söylediler. Ben de diğer arkadaşlarım gibi eşimin hayatından endişeliyim. Evde 3 çocuğumla birlikte mağdur bir durumda yetkililerden yardım bekliyorum" dedi. 
Grozni'de internet üzerinden çağrıda bulunan işçiler, maaşlarının verilmediğini ve Türkiye'ye dönemediklerini iddia ederek yetkililerden acil yardım istedi.