Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Vaclav Hubinger ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Vaclav Hubinger ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Mercan, Çek Cumhuriyeti’nden yatırım yapmak için gelecek iş adamlarına her zaman destek olacaklarını ifade etti.

Trabzon’a ilk kez geldiğini ifade eden Büyükelçi Vaclav Hubinger ise “ Trabzon’a gerçekleştirdiğim ilk ziyaretim. Bundan sonra da yine Trabzon’a geleceğim. Belediye başkanımız ile görüşme gerçekleştirdim, Ticaret Sanayi Odası temsilcileri ile de görüşeceğim. Gelecek yıl daha büyük bir aktiviteyle Çek Cumhuriyeti’nin ticaret konusunda neler yapılacağını araştırmak için burada bir çalışma yapacağız. Lidice Uluslararası Güzel Sanatlar Çocuk Sergisi Yarışması’nda birinci olan öğrencilerle görüşmek bizim için çok büyük bir onur. Gerçekten onları görmek, tanımak ve kendilerine ödüllerini vermek istedim. Şuanda bu isteğim yerine geldi. Bana zaman ayırdığınızdan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Vekili Mercan ve Büyükelçi Vaclav Hubinger ise Lidice Uluslararası Güzel Sanatlar Çocuk Sergisi Yarışması’nda dereceye giren Gamze Çakır, Elif Şakar, Emine Yeşildal, Efe Ongan, Zeynep Gülce ve Ahmet Berke Köroğlu’na çeşitli hediyeler verdiler.
Vali Vekili Mercan, Büyükelçi Vaclav Hubinger’a ziyaretin anısına telkariden yapılmış fincan takımı verirken, Büyükelçi Vaclav Hubinger ise Vali Vekili Mercan’a kristal vazo hediye etti.