Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Verep yaptığı yazılı açıklama ile ‘’Öğretmenler Günü’’, Atatürk’ün öğretmene verdiği değeri vererek kutlanmalı” dedi.
Verep açıklamasında 24 Kasım 1928… Yeni Türk harflerini öğretmek için Millet Mekteplerinin  açılışı ve yurtta okuma - yazma seferberliğinin başlatılma tarihi. Gazi Mustafa Kemal yeni harflerin öğretilmesinde kılavuzluk ve önderlik yapmış ilk ‘’Başöğretmenimiz’’dir.

Büyük Önder Atatürk’ün belirttiği üzere ‘’çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak’’ ancak ve ancak çok iyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş bir toplumla gerçekleştirilecektir.  Bu konuda kat etmemiz gereken oldukça uzun bir yol vardır. Hep birlikte, azimle ve sabırla amacımıza kesinlikle ulaşacağız. Bağımsızlık Savaşı’nı yokluklar içinde zaferle sonuçlandıran ve bunun ardından gerçekleştirdiği devrimlerle bu zaferi taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları bize örnek olmuşlardır. 

Bu nedenle Atatürk’ün ve Atatürkçü Düşünce’nin çocuklarımıza ve gençlerimize öğretilmesinde en büyük görev öğretmenlere düşmektedir. Büyük önder bunu çok iyi bildiğinden; ‘’Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’’ diyerek öğretmenlere olan inancını ve güvenini ifade etmiştir.  Öğretmenlerimizin bu ülkenin her köşesinde fedakarlıkla yürüttüğü bu kutsal görevde en büyük güç vatan ve millet için duyduğu yüce sevgidir.

Bugün öğretmenlerimiz özlük, ekonomik, sosyal yığınlarca sorunla boğuşmak zorunda bırakılmıştır. Ama Milli Eğitim Kurumlarında, okullarda biçimsel törenler yapılıyor, çaylar düzenleniyor, yemekler yeniliyor, kuru övgüler düzülüyor, öğretmen yere göğe sığdırılamıyor. ‘’24 Kasım Öğretmenler Günü’’ boş sözlerle, kuru övgülerle değil öğretmenlerimizin sorunları göz ardı edilmeden, ATATÜRK’ÜN ÖĞRETMENE VERDİĞİ DEĞERİ VEREREK KUTLANMALI…
Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu, yolu açık olsun.