Vatandaşların ilgi gösterdiği  Yılmaz, fuar alanında stantları gezerek katılımcılarla görüştü.

Burada 61saat.com'un sorularını yanıtlayan Yılmaz şu açıklamalara yer verdi;

''Emeği geçenleri tebrik ediyorum.Örnek bir çalışma olduğu besbelli girer girmez farkını hissediyorsunuz. Bu işi ilk başlatan Trabzon iyi bir noktaya getirdiğini görüyoruz. Tekrar tekrar tebrik ediyorum.
Trabzon’un ne kadar büyük değerlere sahip olduğunu görmek mümkün bunu ankara’ya taşıdılar bu etkinlerle bunlarla yetinmememiz lazım. Bir kısım gelenler için yerinde yaşayanlara vesile olur. Yerinde bu değerleri görmeyi yaşamaya vesile olur.
Trabzon gerek iç turimzm gerek dış turizmde daha iyi bir noktaya ilerliyor.Y eşilyol gibi projelerle altyapısına destek olmaya çalıştık. Kültür ve tabiat turizm oolarak geliştirmek için elinden geleni bakanlarımız yapıyor. Bu etkinliklerde bu konuda katkıda bulunmuş oluyor.
Fetö soruştuması ile ilgili : Türkiye çok büyük bir badire atlattı. Hain bir darbe girişimi yaşadı. Buna rağmen ekonomi geçen sene 2.9 oranında büyüdü. İçerden dışardan bu saldırılara rağmen şimdi bir daha böyle işler yaşanmasın diye tedbirler alınıyor. Operasyonlar yapılıyor. Yatırımcılarımız korkmasın özellikle abdestinden şüphesi olmayanlar hiç korkmasın yatırımlarına devam etsinler.
 Orada yani şüphe konusunda gerekli ayıklamayı yargı yapayacaktır. Hukuk için de bütün çalışmalar yürütütülecekltir. Hukuk devleti nornmlarında yapılacaktır. Darbenin belli oranda ekonomiye etkisi var önümüze daha net bakıyoruz. Bu yönetim ile güçlü iktidarlar olacak. 2.9 dan daha yüksek oranda ekonomimizin büyümesini bekliyoruz.
Bizim hükümet olarak ekonomi dostu poltiikalarımız oldu. Hükümetimiz bir eylem planı hazırlıyor. Bu planlarda ekonomi hep birinci sırada. Bir çok program ilan edilmiş durumda. Üretim anlamında çalışmalar meclisimizin gündeminde durmak yok yola devam diyoruz.